Місію Європарламенту в Україні продовжено до останньої секунди перед початком саміту у Вільнюсі (оновлено)

21:51 13 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: iPress.ua

Таке рішення щойно прийнято на конференції президентів ЄП.

Як інформують сьогодні, 13 листопада, «Українські Національні Новини», депутат Європейського парламенту від Польщі Павел Коваль щойно написав у своєму твіттері, що моніторингова місія ЄП Пета Кокса та Александра Кваснєвського продовжена аж «до останньої секунди перед початком саміту у Вільнюсі». Тобто – саміту «Східного партнерства», запланованого на 28-29 листопада.

Своєю чергою, віце-президент Європарламенту Яцек Протасевич повідомив, як інформує «Тиждень.ua», у своєму твіттері: «Місію Кокса-Кваснєвського продовжено. 18 листопада міністри закордонних справ можуть посунути рішення щодо угоди про асоціацію з Україною. ЄС прагне надати Україні останній шанс».

Натомість «УНІАН» цитує зауваження Пета Кокса з цього приводу: «Наступного тижня має робитися не політика, а історія. Ми повертаємось не для того, щоб втручатися у справи, а щоб допомогти».

Як інформує також «УНІАН», президент Європейського парламенту Мартіна Шульца повідомив: «Конференція президентів Європарламенту одноголосно продовжила місію до останньої хвилини – Вільнюського саміту. Рішення все ще можливо знайти».

А «УНН» цитує таку заяву президента Європпарламенту: «Підписання в руках Європарламенту, але нашою ціллю було зробити це можливим. Одним з елементів, який може зробити підписання можливим – це вирішення питання Ю.Тимошенко».

«УНН» повідомляє також, що в останньому звіті місії Кокса-Кваснєвського щодо України його автори наголошують:

«Ми щойно повернулися з нашого 26 візиту до України. Повинні визнати, що значний прогрес у виконанні вимог ЄС був зроблений.

Однак, на жаль, ми побачили, що зараз ми поки не можемо повідомити про те, що в повній мірі виконані всі поставлені умови. У зв’язку з мінливою ситуацією щодо дотримання умов, необхідних для підписання Угоди про асоціацію між країнами-членами Європейського Союзу та Україною, в тому числі створення глибинної і всеосяжної зони вільної торгівлі, даний звіт нашої місії є проміжним, не остаточним».

Як повідомляв «Щоденний Львів», представники моніторингової місії Європарламенту Кокс і Кваснєвський повідомили сьогодні, що влада пообіцяла їм вирішити «питання Тимошенко» до 19 листопада, а речник Єврокомісара з політики сусідства Штефана Фюле нагадав, що звіт місії ЄК про вирішення «питання Тимошенко» відіграватиме надзвичайне значення для підписання угоди про асоціації України з ЄС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів