Україна має право знищувати бомбардувальники, які стріляють ракетами по цивільних

21:55 23 вересня 2024 р.

Фото до новини

Керівник польського МЗС Радослав Сікорський нагадав у Вашингтоні, що українці повинні мати право на захист власної території.

Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com. Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Україна повинна мати право використовувати американську далекобійну зброю, щоб атакувати військові цілі вглибині Росії.

Це питання очільник польської дипломатії обговорював у Вашингтоні з радником президента США Джо Байдена у справах національної безпеки Джейком Салліваном.

Читайте також: Україна може американськими системами ППО збивати літаки у російському просторі

Радослав Сікорський сказав, що право України на захист власної території є частиною міжнародного права. Глава польського МЗС нагадав – нещодавно він побував біля кам’яниці у Львові, яка була зруйнована внаслідок удару російської ракети дальнього радіуса дії.

«Україна має право знищувати бомбардувальники, які стріляють цими ракетами.  Так само як має право цілити в аеропорти, з яких ці бомбардувальники злітають. Це законні військові цілі», — сказав польський міністр.

Він додав, що України повинні стосуватися лише гуманітарні обмеження.

Нагадаємо, Прем'єр Польщі не виключив у майбутньому можливості збиття над територією України ракет і дронів, що летять у напрямку території Польщі. Але такі дії, за його словами, мають здійснюватися у консультаціях з усім НАТО.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів