Україна і США погоджують умови додаткового постачання ПТРК «Javelin»

16:15 9 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Уряди України і США погоджують умови додаткового постачання протитанкових ракетних комплексів «Javelin» для Збройних сил України.

Про це заявив під час спілкування зі журналістами тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор у відповідь на запитання щодо можливості збільшення постачань цих ПТРК, який запевнив: «Ми готові продати це озброєння Україні. Уряди наших країн наразі ведуть перемовини для узгодження умов».

Про це повідомили в п’ятницю, 9 серпня, в агенції новин «Укрінформ» , де також розповіли: «Раніше тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор повідомив, що Україна звернулася до США із запитом про продаж більшої кількості протитанкових ракетних комплексів «Javelin». Про те, що Україна висловила зацікавленість в отриманні більшої кількості протитанкових ракетних комплексів «Javelin» у березні 2019 року повідомляв і спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер».

«Наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, у тому числі протитанкових ракетних комплексів «Javelin». 1 березня Державний департамент США схвалив продаж Україні 210 протиракетних комплексів «Javelin» і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 мільйонів доларів», – поінформували також в агенції новин.

«Javelin» – американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ППРК), призначений для ураження бронетехніки, танків, а також БПЛА, вертольотів і гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку», – DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів