Україна досі є за 10 років від Євросоюзу, - прем'єр Бельгії

13:46 25 червня 2022 р.

Фото до новини

Кандидатами на вступ в ЄС є Туреччина - 23 роки, Північна Македонія - 17 років, Чорногорія - 14 років. До них цього тижня додалися Україна і Молдова.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.comНа саміті в Брюсселі лідери ЄС надали обом країнам статус кандидатів на вступ до Співтовариства. Однак учасники Європейської ради, яка завершилася вчора, зазначають, що Київ і Кишинів мають готуватися до багаторічних переговорів про членство

«Історичний момент є сигналом надії, висланим передусім у напрямку до Києва», – так польська влада коментувала надання Україні кандидатства на члени до Євросоюзу.

Прем’єр Польщі Матеуш Моравєцький закликав Євросоюз змінити своє ставлення до проблеми розширення європейської спільноти:

 «Європа має бути стратегічно сильним регіоном. Якщо вона справді хоче бути такою, то мусить прийняти країни Західних Балканів, Україну, Молдову, а також Грузію, якщо в цій країні відбудуться демократичні зміни».

Країни Бенілюксу набагато скептичніше ставляться до членства нових країн. «Це тільки початок початку», – сказав прем’єр Бельгії Александер де Кроо:«Україна досі є за 10 років від Євросоюзу. Про таку перспективу свідчить досвід інших країн-кандидатів. Такий статус від 2005 року має Північна Македонія. Чорногорія кандидат ЄС уже 14 років, а Туреччина – приблизно 23».

Підтримали 200 депутатів: дорадчий орган ЄС погодив надання Україні статусу кандидата

Єврокомісія оголосила позитивне рішення про надання Україні статусу країни-кандидата до ЄС

Франція, Німеччина, Італія і Румунія - за надання статусу кандидата в ЄС для України

Україна повинна подати заявку на членство в ЄС та отримати ПДЧ у НАТО, – Президент

Європарламент визнав право України вступити в ЄС

Вступ України в ЄС не розтягнеться на десятиріччя і п’ятирічки: все відбудеться швидше, - ОП (відео)

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів