Угорщина не погоджується на членство України в Північноатлантичному альянсі

19:38 14 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто дав зрозуміти, що Угорщина не хоче вступу України в НАТО.

Розмова з Петером Сіярто є частиною більшої статті РІА Новості, яка в пропагандистській формі викладає позицію російської влади щодо можливих мирних переговорів. Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com

У цій статті ідеться про спротив Кремля вступу України до НАТО. Тут наводиться заява угорського політика. Сіярто каже, що якщо Україна стане членом Альянсу, це означатиме пряму конфронтацію з росією і, як наслідок, Третю світову війну. Саме тому, на його думку, Угорщина не погоджується на членство України в Північноатлантичному альянсі.

Читайте такожУкраїна має виграти війну, щоб вступити в НАТО, - Кірбі

Сіярто стверджує, що хоча більшість його колег-міністрів ЄС офіційно підтримують шлях українців до НАТО, за закритими дверима вони визнають, що це неможливо. На запитання журналіста про конкретні країни він відповів, що йому не личить їх згадувати, але здогадатися неважко.

Читайте такожНАТО потрібно два роки, щоб озброїти Україну

Міністр закордонних справ Угорщини є єдиним політиком Європейського Союзу, який регулярно зустрічається з російською владою та літає до цієї країни після російської агресії проти України у 2022 році.

Читайте такожУкраїна потребує прискореного членства в НАТО або обов’язкових гарантій безпеки від західних партнерів

Генсек НАТО сказав на прощання, що потрібно для закінчення війни

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів