У Юлі зробили ставку на жінок і пообіцяли «холодний душ» для Арахамії

22:44 24 вересня 2020 р.

Фото до новини

На Львівщині під час місцевих виборів найбільше жінок балотуватимуться від ВО “Батьківщина”.


Відео: Львівський пресклуб

Дві кандидатки балотуються на посади голів ОТГ – Турківської і Самбірської, ще у восьми районних і міських командах першими номерами ідуть на вибори жінки, а в інших – як мінімум по дві жінки у кожній першій п’ятірці списку кандидатів. Очолює передвиборчу кампанію у Львівській області також жінка – Наталія Тимчій.

- Від нашої партії жінки будуть представлені у всіх радах, –  повідомила Олена Кондратюк, заступниця голови Верховної Ради України, яка ініціювала гендерні квоти у новому Виборчому кодексі України. –  Жінки не бояться відповідальності. Мало брати участь у політиці, потрібно приймати рішення. Соціальна, культурна, медична сфери  –  це зараз майже все, де ми можемо побачити на керівних посадах жінок. Але вони повинні бути активніше задіяні і в інших галузях, тому що є не гіршими фахівцями, ніж чоловіки. Сподіваюсь, що це буде нова якість – як у європейській політиці.

На пресконференції «Парламент, місцеві вибори, гендерні квоти» у Львівському пресклубі Олена Кондратюк також прокоментувала заяву очільника партії «Слуга народу» Давида Арахамії про те, що виграти місцеві вибори для його політичної сили не так вже й важливо, пише  DailyLviv.

- Ці слова яскраво свідчать про те, наскільки фахово людина взагалі розуміється на політиці. Адже місцеві вибори – це поштовх до змін у країні.  Це справжнє вікно можливостей для розвитку територій, оскільки громади самі подають своє соціальні, економічні проєкти і господарюють у себе. Але пану Арахамії я би так сказала: “Звісно, вам не доводиться очікувати нічого доброго для себе від виборів в ОТГ. Люди вже побачили, як «фахово» ви накерували в країні на рівні президента і монобільшості в парламенті, довівши її до економічної і політичної кризи. Справді, ви не переможете, бо люди віддадуть свої голоси за професіоналів”. А для монобільшості місцеві вибори будуть як холодний душ – такий мій прогноз, – наголосила народна депутатка.

Куди влада витратила «ковідні» гроші? У Львові заявили про необхідність створення слідчої комісії з цього питання.

Влада забирає субсидії в половини людей, які їх отримували,- народний депутат у Львові.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів