У Верховній Раді завтра не обговорюватимуть викладання у школах російською мовою

21:45 15 липня 2020 р.

Фото до новини

Парламент на засіданні 16 липня не розглядатиме скандальний мовний законопроект №2362 народного депутата Максима Бужанського, який пропонує дозволити викладання у школах до 60% предметів російською мовою,

Документ не потрапив до порядку денного. Про це свідчить опублікований на порталі парламенту порядок денний майбутнього засідання, інформує Щоденний Львів за матеріалами РБК-Україна. У порядку денному немає законопроекту № 2362 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо навчання державною мовою в закладах освіти".

Документ нардепа від "Слуги народу" Бужанського передбачає відтермінування до 2023 року переходу на українську мову навчання російськомовних 5-11 класів, який має початися вже з 1 вересня цього року.
Також законопроект пропонує дозволити викладання до 60% предметів російською мовою, тоді як чинним законодавством передбачено всього 20%.

Через плани розглянути цей законопроект на завтрашньому засіданні низка політичних сил та громадських організацій планували провести акції протесту під Верховною Радою.

Законопроект Бужанського розкритикував мовний омбудсмен та закликав зняти його з розгляду парламенту.

Джерела РБК-Україна розповідали, що Рада планує розглянути законопроект Бужанського цього тижня, щоб встигнути до початку нового навчального року.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів