«У статусі Донеччини після оголошення підсумків «референдуму» не зміниться нічого», – «ЦВК ДНР»

19:10 11 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ukriss.com

Про це заявив у неділю самопроголошений «голова Центрвиборчкому» так званої «Донецької народної республіки» Роман Лягін.

Самопроголошений «голова Центрвиборчкому» так званої «Донецької народної республіки» Роман Лягін заявив сьогодні, 11 травня, на прес-конференції, що організований ним та його спільниками псевдореферендум, за його словами, «має вирішити питання лише про право регіону на самовизначення». Він також стверджує, що «подальша доля області – чи залишатися їй в складі України, увійти до складу РФ або зберегти незалежність, буде вирішена пізніше», й запевняє також:

«Ми боремося за право на самовизначення, яке нам гарантовано 5-ю статтею Конституції України, Європейською хартією про місцеве самоврядування, Конвенцією ООН і незліченною кількістю міжнародних документів. Ми хочемо всього лише заявити про наше право на самовизначення.

Тобто в статусі Донецької області після оголошення підсумків референдуму не зміниться абсолютно нічого: ми не перестанемо бути частиною України, ми не станемо частиною Росії, а всього лише заявимо світу, що ми хочемо змін. Ми хочемо бути почутими, ми хочемо вирішувати долю свого регіону самі.

Ми маємо можливість вибирати з безлічі варіантів в майбутньому: можливо, ми залишимося частиною держави Україна, унітарної або федеративної, можливо, ми станемо частиною Росії. Можливо, ми станемо незалежною державою, або станемо державою в конфедеративних відносинах.

Ми всього лише боремося за право на самовизначення. Я не сумніваюся , що абсолютна більшість виборців розуміють те, за що вони голосують».

Своєю чергою, так званий член президії ради ДНР Борис Литвинов визнав, що під час підготовки сепаратистського референдуму, був використаний грошовий ресурс, який готувався до президентських виборів. Окрім того, він заявив, що так звана «Донецька народна республіка» не перешкоджатиме жителям Донеччини брати участь у президентських виборах 25 травня.

Про це повідомляє сьогодні, 11 травня, «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів