У США пояснили, чому вирішили пріоритетно постачати Україні ракети для ППО

10:03 21 червня 2024 р.

Фото до новини

Речник Держдепу США пояснив, що спричинило рішення Вашингтона віддати пріоритет Україні у постачанні ракет-перехоплювачів для систем ППО, таких як Patriot.

Про це Метью Міллер розповів на брифінгу 20 червня, пише DailyLviv.com.

За словами речника, таке рішення ухвалили після спілкування з українським урядом та оцінки потреб України у зброї.

"Ми бачили, як російські військові атакують українські міста. Ми бачили, як вони націлюються на енергетичну інфраструктуру, даючи зрозуміти, що хочуть вимкнути світло і відключити тепло, коли повернеться зима.

Читайте також: США відправлять з Польщі в Україну ще один «Patriot»

Тому нам стало зрозуміло, що ми повинні зробити щось для посилення спроможностей протиповітряної оборони України", – сказав речник Державного департаменту. 

Він додав, що це включає отримання додаткових систем ППО з усього світу для покращення протиповітряної оборони України, але також – передачу ракет-перехоплювачів. 

Читайте також: США надають Україні другу систему Patriot. Де посилить оборону

"Рішення, яке прийняв президент, полягає в тому, щоб переглянути деякі поставки перехоплювачів для Patriot… щоб переглянути їх поставки з інших країн, зважаючи на гостру потребу, яку має Україна, і на гостру загрозу, з якою стикається Україна, для того, щоб переконатися, що Україна отримує те, що їй зараз потрібно для захисту від інтенсивних російських повітряних бомбардувань", – сказав Міллер.

Нагадаємо, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оголосив про постачання Україні додатково 100 зенітних ракет для системи протиповітряної оборони Patriot.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів