У штабі АТО заявили, що 24-та бригада зі Львівщини продовжує бій за 31-й блокпост (+відео)

19:32 20 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: espreso.tv

У штабі АТО підтвердили інформацію про те, що в районі 31-го блокпосту української армії на Луганщині триває бій, а журналіст Володимир Михайлов передає: «31-й блокпост, з якого відступили наші, досі поливають з «Градів» з села Сміле, яке під росіянами».


Відео: «112 Україна»

Українська служба «ВВС» інформує сьогодні, 20 січня, в повідомленні «Біля 31-го блокпосту на Луганщині триває бій, – штаб АТО»:

«У штабі АТО підтвердили «ВВС Україна» інформацію про те, що в районі 31-го блокпосту української армії на Луганщині триває бій. Водночас там додали, що більше інформації про ситуацію на 31-у та 29-у блокпостах прес-центр оприлюднить згодом.

Командир батальйону «Донбас» та депутат парламенту Семен Семенченко, який зараз перебуває у районі згаданих блокпостів, у коментарі «ВВС Україна» також розповів про бойове зіткнення там. За його даними, внаслідок бою є поранені та щонайменше двоє підтверджених вбитих українських військових.

«Частина, яка знаходилася на 31-у блокпосту, відійшла, зайняла позиції за ним. Йде обстріл 29-го блокпоста з артилерії, періодично прямим наведенням стріляють танки», – відзначив Семен Семенченко.

Українських бійців прикриває 24 механізована бригада – вона веде артилерійську дуель з сепаратистами. «Дуже страждають місцеві жителі прилеглого селища Кримське, адже снаряди з боку терористів потрапляють по житловим будинкам», – додав командир батальйону «Донбас».

За його словами, штаб української армії повністю поінформований про ситуацію та вживає заходів: «Ситуація складна, але паніки немає. Бійці стійко тримаються».

На новинних ресурсах сепаратистів повідомляють, що сили так званої «ЛНР» захопили 31-й блокпост, посилаючись серед іншого і на українських військових. «Танки прорвалися на Бахмутку», – передає сайт «Новини Донецької республіки» і додає, що сепаратисти пройшли до села Желобок».

Про це інформує Українська служба «ВВС». Своєю чергою, журналіст Володимир Михайлов передає сьогодні, 20 січня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Інформація, підтверджена з передової: 31-й блокпост протягом всього дня поливали з «Градів». Залпи за світловий день не стихали ані на хвилину.

Тепер 31-го не існує. Про загиблих та поранених інформації немає. В село Жолобок дійсно зайшли росіяни.

Я був там напередодні, в селі не було українських військових. Інколи заїжджали привозити гуманітарку.

Після приїзду Москаля там дійсно почали виплачувати пенсії. Найголовніше те, що ТАМ ЛЮДИ – СПРАВДІ ПРОУКРАЇНСЬКІ, і про це я готував сюжет.

Але він тепер не вийде в ефір. З метою безпеки цих селян. Зараз йде бій на 29-му блокпосту.

UPD. В село Жолобок росіяни не заходили. Інформацію спростували. 31-й блокпост, з якого відступили наші, досі поливають з «Градів» з села Сміле, яке під росіянами».

Натомість журналіст Роман Бочкала повідомив сьогодні, 20 січня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Як не сумно, але вже так. 31-й пост втрачено. Повністю. Враховуючи, що пост був на висоті, а Кримське – в низині, то висока ймовірність втрати цього населеного пункту. І це дуже боляче. У мене перед очима обличчя жителів, які ще вчора мені казали: «Кримське – це Україна».

А невдовзі Роман Бочкала написав на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»: «По Кримському. Ті, хто були на 31-му, відійшли на 37-й і впевнено його утримують. На 29-му – тихо. Інфа про те, що сепари взяли село Жолобок – нахабна брехня. «31-й, думаю, відіб'ємо», – впевненим рівним тоном тільки що по телефону сказав один з бійців. Йде підкріплення».

Натомість доброволець Єгор Чернєв повідомив сьогодні, 20 січня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»: «Так, без паніки. Ситуація під Кримським Нижнім і Трьохізбенкою важка, але вона поки що локалізована. Сьогодні з 5.15 почався обстріл зі ствольної артилерії і танків по 31-му блокпосту. Це недалеко від нас. Вогонь щільний і триває досі. Наскільки мені відомо, 31-й блокпост не мав достатнього боєкомплекту і був змушений відступити. Зараз йде танкова атака на 29-й блокпост. Їм на посилення пішла техніка. Тримаємо за хлопців кулаки і молимося».

Як інформував «Щоденний Львів», бійці 24-ї бригади з Львівщини відійшли зі знищеного 31-го блокпосту на Луганщині, але обороняють 29-й, журналіст Роман Бочкала повідомив у вівторок: «Не дарма 24-ку прозвали Залізною. Хлопці тримаються! І дають гідну відсіч».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів