У Раві-Руській на Львівщині будують пішохідний перехід на українсько-польському кордоні

17:28 2 червня 2022 р.

Фото до новини

А у пункті пропуску Нижанковичі – Мальховіце, що має запрацювати до 2024 року, спільний контроль українських і польських митників та прикордонників, як це вже є на КПП Грушів.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький розпровів  у соціальних мережах про розбудову пунктів пропуску на кордоні між Україною - на території Львівщини - і Республікою Польща, пише Dailylviv.com

Пункт пропуску Нижанковичі – Мальховіце має запрацювати до 2024 року. Зараз польська компанія-підрядник виконує там роботи. Пункт передбачає спільний контроль українських і польських митників та прикордонників, як це є на КПП Грушів. Майбутній пункт пропуску розрахований на автомобілі, масою до 3,5 тонни. Визначена вартість робіт – 109 мільйонів злотих. Фінансує Польща. 

Аби поліпшити доїзд до майбутнього пункту пропуску, минулоріч у березні ми почали будівництво дороги Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий. Дорогу будують за польські кредитні кошти. Проєкт завершили уже наполовину. На жаль, через початок повномасштабної війни цьогоріч роботи розпочали пізніше. Зараз триває реконструкція мостів. 

Також плануємо спільно з польською стороною відновити залізничне сполучення з цього напрямку до Перемишля. Протяжність колії – 23 кілометри. Працюємо над проєктно-кошторисною документацією. Польська сторона надала 40 мільйонів злотих на свою частину залізниці протяжністю 7 кілометрів. 

Відновили будівництво пішого переходу на КПП Рава-Руська. Цей перехід відповідатиме стандартам інклюзії (пандус, додаткові туалети). Проєкт фінансується за польські кредитні кошти в межах міжурядової угоди між Україною і Польщею. Вартість – близько 1,5 мільйона євро. Завершити будівництво планують упродовж 7-8 місяців.

Львівщина є західними воротами України в Європу, а членство України у Європейському Союзі - лише питання часу. Працюємо над тим, щоб інфраструктура також відповідала європейським стандартам.

Перетин кордону: зміни для автомобільних перевізників

Уряд дозволив виїздити за кордон ще одній категорії чоловіків призовного віку

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів