У президентів Росії – безстрокове «право» нацьковувати її війська на інші країни, – ЗМІ (відео)

10:35 25 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «Espreso.tv»

Джерело газети «Ведомости» в міністерстві оборони РФ підтверджує, що дозвіл на введення військ, даний в 2009 році тодішньому президенту Медведєву, «безсумнівно, продовжує діяти».


Відео: Радіо Свобода

Агенція «УНН» інформує сьогодні, 25 червня,  в повідомленні «Рада Федерації на прохання В.Путіна скасувала дозвіл на використання армії РФ в Україні»:

«Профільні комітети Ради Федерації з оборони та безпеки, з міжнародних справ і з конституційного законодавства на спільному засіданні в середу рекомендували Совфеда підтримали звернення президента Володимира Путіна з пропозицією про скасування постанови СФ про використання Збройних сил РФ в Україні, повідомляє УНН з посиланням на РІА «Новости». Зазначимо, що сьогодні Рада розгляне це питання на пленарному засіданні.

Як пояснив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, це зроблено «з метою нормалізації обстановки та врегулювання ситуації у східних регіонах України, а також у зв'язку з початком тристоронніх переговорів з даного питання». Нагадаємо, РФ прийняла постанову «Про використання Збройних сил РФ на території України» 1 березня цього року незабаром після зміни влади в Києві, яку Москва визнала переворотом».

Ремарка «Щоденного Львова»: скасування Радою Федерації дозволу Путіну на використання армії РФ в Україні – така ж «фількіна грамота», як у будь-які інші документи, підписані в Москві, бо телеканал «Еспресо.TV» звертає сьогодні, 25 червня, увагу в повідомленні «Путін залишив за собою право ввести війська в Україну» на таке:

«Незважаючи на намір Ради Федерації скасувати дозвіл на введення військ на Україну, виданий президенту РФ Володимиру Путіну 1 березня, він не буде позбавлений права на військове втручання в іноземну державу Про це пише газета «Ведомости», передає Еспресо.TV.

Відзначається, що у президента є безстрокове право на введення військ, видане сенаторами ще в 2009 році Дмитру Медведєву. Саме тоді нинішній прем'єр-міністр, будучи главою держави, отримав «безстрокове право на оперативне використання збройних сил за кордоном».

Відзначається, що даний дозвіл «формально не скасовувався, але його скасування і не було потрібне».

Заступник голови комітету Ради Федерації з конституційного законодавства і держбудівництва Костянтин Добринін впевнений, що зараз ситуація є зовсім іншою: Конституція Російської Федерації не передбачає окремої процедури скасування рішення, яке дає право президенту вводити війська в інші країни.

Джерело газети в Міністерстві оборони РФ підтверджує, що дозвіл на введення військ, даний президенту країни в 2009 році, «безсумнівно, продовжує діяти». Документ був прийнятий для того, щоб мати можливість негайно віддати розпорядження про застосування збройних сил в умовах, наприклад, ракетно-ядерного нападу на Росію, коли отримати дозвіл палати парламенту неможливо. Відзначається, що даний дозвіл буде діяти і в тому випадку, якщо збройні зіткнення на Східній Україні перекинуться на територію Російської Федерації, або ж будуть нести в собі загрозу життя мирних громадян по обидві сторони кордону.

Нагадаємо, раніше прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що президент Росії направив до Ради Федерації звернення з пропозицією скасувати дозвіл, виданий йому сенаторами, на введення Збройних сил РФ на територію України. Рада Федерації має намір скасувати цей дозвіл на своєму засіданні 25 червня».

Як інформував «Щоденний Львів», Путін погрожує завжди захищати в Україні, за його словами, «частину широкого «Русского мира».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів