Путін погрожує завжди захищати в Україні «частину широкого «Русского мира» (відео)

23:59 24 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: smoliarm.livejournal.com

Про це президент РФ заявив у вівторок у Відні.


Відео: «Телеканал новин «24»

Агенція «Укрінформ» передає сьогодні, 24 червня, в повідомленні «Путін передумав вводити війська в Україну, але у спокої її не залишить»:

«Президент Росії Володимир Путін заявив, що звернувся до верхньої палати російського парламенту скасувати постанову на право застосування збройних сил на території України, однак має намір і далі відроджувати «Російський світ» у Україні. Про це він заявив у вівторок у Відні на прес-конференції за результатами зустрічі з Федеральним президентом Австрійської Республіки Хайнцом Фішером, передає кореспондент Укрінформу.

«Звичайно, ми завжди будемо захищати етнічних росіян в Україні та частину українського населення, українського народу, яка відчуває свій нерозривний не тільки етнічний, а й культурний, мовний зв'язок з Росією, відчуває себе частиною широкого «Російського світу». І ми, звичайно ж, не тільки будемо уважно стежити, а й відповідним чином реагувати. Сподіваюся, що збройні сили для цього не потрібні», – сказав він. 

Водночас Путін оцінив оголошення українською владою перемир'я на сході України, де активно діють терористи, які прибули з території Росії з сучасним важким озброєнням.

«Пропозиція перемир'я і початку переговорів – це, безумовно, правильна пропозиція. Ми, Росія і я, як глава Російської держави, хочемо створити умови для цього мирного процесу. І цим обумовлено те, що я звернувся до верхньої палати російського парламенту скасувати постанову на право застосування збройних сил на території України. Але скасування цієї постанови зовсім не означає, що ми не маємо наміру звертати увагу на те, що там відбувається», – підкреслив він».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів