У Німеччині придумали, як більше біженців з України стануть до роботи

19:15 23 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Для цього пропонують розглянути окремий правовий статус для біженців з України.

В інтерв’ю WirtschaftsWoche Федеральний міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер сказав, що пропонує запровадити новий правовий статус для біженців з України, щоб вивести на ринок праці більше цих отримувачів соціальних пільг. Про це пише DailyLviv.com.

«Ми повинні розглянути окремий правовий статус для біженців з України», – сказав він, маючи на увазі поєднання «пільг для шукачів притулку в поєднанні з інструментами політики ринку праці в інтересах громадян». Це означає, що біженцям з України все одно не доведеться проходити процедуру надання притулку, але вони й не отримуватимуть автоматично громадянську допомогу, «яка спрямована на забезпечення соціально-економічного прожиткового мінімуму з соціальною участю навіть без роботи».

Читайте також: Віцеканцлер Німеччини просить українських біженців нарешті почати працювати

Крім того, міністр також пропонує відшкодувати витрати на житло для біженців з України за фіксованою ставкою, а не на основі фактичних витрат.

«Одержувачі допомоги зможуть вирішити, чи хочуть вони переїхати в меншу квартиру і як вони її опалять. Я вірю, що тут ми можемо заощадити мільярди євро», - пояснив Лінднер.

Зараз муніципалітети покривають витрати на оренду житла та опалення отримувачів пільг та їхніх сімей у певних регіональних межах. У перший рік діє так званий період очікування. Відповідність вартості проживання не перевіряється, щоб одержувачі допомоги зосередились на пошуку роботи.

Однак приблизно кожен другий отримувач цивільної допомоги продовжує її отримувати навіть через півроку після початку роботи. Це пов'язано з низькою зарплатою або роботою на неповний день. Особливо страждають люди з дітьми.

Читайте такожНімеччина надала новий пакет військової допомоги Україні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів