У Німеччині говорять про депортацію людей, які святкують вбивства мирних громадян в Ізраїлі

12:43 13 жовтня 2023 р.

Фото до новини

У Німеччині обговорюють можливість депортації людей, які святкують вбивства мирних громадян в Ізраїлі. Прем'єр Ізраїлю анонсував нечувану атаку на Газу

Про це повідомляє Bild, пише DailyLviv.com.

Після терористичного рейду бойовиків ХАМАС на території Ізраїлю в центрі німецьких міст — таких, як Берлін, Гамбург, Франкфурт — пройшли акції, на яких раділи загибелі ізраїльських мирних громадян. В Берліні після терористичної навіть роздавали солодкості.

«Це роблять ті, кого ми не хочемо приймати, бо вони не бажають адаптуватись. Вони злочинці, вони святкують смерть євреїв у Німеччині. Їх потрібно депортувати, якщо це можливо», - заявив міністр економіки ФРН Роберт Хабек.

З ним погоджується і Гітта Коннеманн, віцепрезидент Німецько-ізраїльського товариства.

«Той, хто розпалює ненависть до держави Ізраїль, хто нападає на євреїв чи переслідує їх на наших вулицях, має бути виселений протягом кількох годин. Той, хто вигукує антисемітські гасла на Зонненаллеї (вулиця в Берліні) в обідню перерву, має постати перед суддею у другій половині дня», — вважає вона.

Міністр юстиції ФРН Марко Бушман також підтвердив, що «люди, які влаштовують свята на честь цих жорстоких дій на наших вулицях, повинні зіткнутися з кримінальними наслідками або навіть депортацією».

Однак для депортації людини зазвичай потрібні дуже вагомі підстави — зокрема, неодноразові кримінальні злочини. При цьому депортація, наприклад, на палестинські території чи Ліван — явище вкрай рідкісне.

«Навіть якщо хтось у Німеччині є членом терористичної організації ХАМАС, для депортації потрібна країна, в яку за законом можна його депортувати», — резюмує професор права з університету Констанца Даніель Тім.

Нагадаємо, у відповідь на вторгнення ХАМАС армія Ізраїлю оголосила про початок контртерористичної операції «Залізні мечі», а прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу заявив, що країна перебуває у стані війни, розпочато зачистку терористів.

Згодом прем'єр Ізраїлю анонсував нечувану атаку на Газу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів