У мерії нагадали три питання, які роглядатимуть на сесії 23 грудня

10:42 17 грудня 2020 р.

Фото до новини

Сесію Львівської міської ради перенесли, у зв’язку з тим, що міський голова досі має позитивний результат ПЛР-тесту й активний COVID-19. У порядку денному є три питання, два з яких можуть розглядатися лише з поданням міського голови. Відтак, у мерії пояснюють, що продовження сесії без міського голови буде неправочинним.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«В нас було розпочато пленарне засідання сесії ЛМР із сформованим порядком денним, де, окрім офіційного складання присяги, було зазначено ще ряд питань, що стосувались обрання секретаря ряди і призначення постійних комісії. В цьому засіданні було оголошено перерву. Сталось так, що міський голова в цей період захворів і перебуває на лікарняному, тому було визначена інша дата засідання сесії. Це цілком відповідає Закону України „Про місцеве самоврядування“ та нашому Регламенту. Проведення пленарного засідання в інший спосіб, який позбавить міського голову можливості подання кандидатури Секретаря Ради, не буде відповідати вимогам закону», — прокоментувала Гелена Пайонкевич, директорка юридичного департаменту Львівської міської ради.

«Сесію перенесено з тієї причини, яку вчора на апаратній озвучив міський голова. Він повторно здав ПЛР-тест, і він — позитивний, а це означає, що він, як планував 18 грудня, не зможе бути присутній на пленарному засіданні. Тому продовження цього пленарного засідання перенесено на 23 грудня.

Якщо глянути перелік питань порядку денного — а там є обрання Секретаря Ради, що передбачає таємне голосування, то в законодавстві в нас чітко регламентовано, що сесії в режимі відеоконференцій не можуть розглядати питання обрання таємним голосуванням — це пряме порушення норми закону.

Треба розуміти, що порядок денний вже сформований, сесія відкрита, одне питання було розглянуте — це присяга, і в нас залишилось до розгляду три питання: обрання Секретаря Ради, постійні комісії і створення тимчасової комісії з напрацювання регламенту міської ради.

Два з цих питань пропонувати має міський голова, тому його присутність в цьому випадку є обов’язковою", — пояснив Юрій Лукашевський, керівник управління «Секретаріат ради» ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів