У липні в Білорусь повезуть ядерну зброю з Росії

21:31 9 червня 2023 р.

Фото до новини

Розміщення російської ядерної зброї в Білорусі розпочнеться одразу після завершення 7–8 липня підготовки споруд для неї.

Про це заявив президент Росії Владімір Путін під час зустрічі з авторитарним керівником Білорусі Олександром Лукашенком, інформує Euronews, пише Dailylviv.com.

Наприкінці травня Лукашенко заявив, що переміщення до Білорусі ядерної зброї вже розпочалося. Однак він тоді не відповів, чи є зброя вже на території країни.

25 травня міністри оборони Росії та Білорусі Сергій Шойгу та Віктор Хренін підписали у Мінську документи, що визначають порядок утримання російської ядерної зброї у спеціальному сховищі на білоруській території. Шойгу при цьому зазначав, що не йдеться про передачу Білорусі ядерної зброї: рішення про її застосування залишається за Москвою.

Про розміщення російської тактичної ядерної зброї у Білорусі оголосив російський президент Путін у березні 2023 року. 

США і країни НАТО засудили рішення російської та білоруської влад – з урахуванням широкомасштабного російського вторгнення в Україну, союзницьких відносин Москви та Мінська та сприяння, яке білоруська влада надає російській армії.

Ядерна зброя в Білорусі буде присунута до її західних кордонів

Білорусь не буде використана для завдання ядерного удару по Україні, - міністр у Нью-Йорку

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів