У Львові записують у загони самооборони (відео)

01:48 23 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Для тих, хто поранений або ж зазнає репресій з боку міліції, міське Студентське братство також організувало Центр підтримки.

У Львові оголошена мобілізація, усі охочі чоловіки записуються у загони самооборони. Мер Львова Андрій Садовий закликав львів’ян повідомляти у міську раду на гарячу телефонну лінію (297 59 11) про зниклих і поранених рідних у Києві під час сутичок і запевнив, що міська влада миттєво реагуватиме.

Декілька поранених отримують медичну допомогу у львівських лікарнях. Оскільки у Києві протестує багато львів’ян, міська влада просить городян – якщо вони втратили зв’язок із рідними, якщо хтось потерпів і потребує допомоги – повідомляти на гарячу телефонну лінію.

«Сьогодні у львівські лікарні поступили перші поранені з Києва, надається фахова медична допомога. Я хочу попросити львів’ян не піддаватись на провокації щодо перекриття доріг, транспорту, роботи комунальних підприємств. Жодна авторитетна людина не закликає до страйку, це роблять ті, хто ховає свої обличчя під масками. Ми маємо показувати приклад якісної самоорганізації і дисципліни», – повідомив міський голова Андрій Садовий кореспонденту «Радіо Свобода».

Центр підтримки для тих, хто поранений або ж зазнає репресій з боку міліції, організувало Студентське братство Львова. «Тут збиратимуть інформацію про зниклих людей, про те, яка допомога потрібна пораненим. А також студенти вирішили самоорганізуватись у мобільні групи, щоб блокувати виїзд бійців «Беркута» і внутрішніх військ у Київ», – розповів голова студентського братства «Львівської політехніки» Дмитро Левіцький.

«Кожна людина має свою думку і вирішує, чи їхати їй у Київ, чи тут допомагати. Не всі мають змогу поїхати. Ми хочемо мобілізувати людей. Просимо організуватись у десятки і сотні, щоб ми могли збирати швидко мобільні групи. Зараз просять людей ще на блокування бійців «Беркута», – каже студент. 

«Сьогодні на парах – завтра на нарах»

Близько сотні студентів Львова взяли участь в акції «Сьогодні на парах – завтра на нарах». Вони висловили свою підтримку протестувальникам у Києві, а також майже 10 хвилин постійно перетинали пішохідний перехід, щоб у такий спосіб привернути увагу львів’ян до подій у столиці і закликати їх мобілізуватись і їхати у Київ.

«Ми не перекриваємо дорогу, це попереджувальна акція, це просто спонукання для людей, щоб вони не сиділи спокійно, а їхали у Київ. Студенти переживають. Велика частина є у Києві, але багато просто боїться і спостерігає. Тому треба мобілізуватись і активно діяти, інших шансів розвитку немає», – наголосив студент Остап Походжай.

Львів’яни четвертий день блокують усі виїзди внутрішніх військ і «Беркута» у Київ і на місці барикад записуються у загони самооборони.  У зв’язку з трагічними подіями обласна адміністрація скасувала урочисту академію з нагоди 95-ї річниці проголошення Акта Злуки. У львівських церквах дзвонили у дзвони і молилися за припинення кровопролиття і мудре вирішення вимог протестувальників на Майдані.

Про повідомила у середу журналіст «Радіо Свобода» Галина Терещук.

Як інформував «ЩЛ», віче у Львові закликало вирушати до Києва, причому львів’яни масово їдуть до столиціщогодини відправляють у Київ добровольців, а також продовжать блокування силовиків.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів