У Львові урочисто відкрили Почесне консульство Словаччини. Адреса

19:47 11 березня 2024 р.

Фото до новини

Почесним консулом Словацької Республіки у Львові став Юрій Переста.

Урочисте відкриття відбулось сьогодні, 11 березня.

Від сьогодні офіційно запрацювало Почесне консульство Словацької Республіки у Львові. Урочисте відкриття провели у колі високоповажних гостей Надзвичайного і Повноважного Посла Словацької Республіки в Україні Марека Шафіна, Генерального консула Словацької Республіки в Ужгороді Павола Паніса та Почесних консулів іноземних держав у Львові, представників влади Львівської області. 

Долучився до привітань перший заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик. 

«Відкриття почесного консульства у країні, яка перебуває у стані війни, це ознака того, що Україна в цій боротьбі не сама. Наша країна проходить випробування на міцність. І в цьому нас підтримує словацький народ, за що їм щира вдячність. Хочу побажати Почесному консулу сил та натхнення до праці, адже ваша робота неабияк важлива у налагодженні двосторонніх взаємовідносин між українцями та словаками», – зазначив Андрій Годик.

Читайте такожУ Львові анулювали Почесне консульство Білорусі

Почесним консулом Словацької Республіки у Львові став Юрій Переста – заслужений лікар України, засновник благодійного фонду «Хірургічна стоматологія», почесний професор Вищого приватного навчального закладу «Львівський медичний університет». 

«У своїй роботі звертатиму увагу на розширення звʼязків між нашими країнами у галузі вищої освіти, культури. Та найважливіше, сьогодні хочу анонсувати надання гранту на суму 10 тисяч євро для закупівлі необхідного медичного обладнання для військового госпіталю», - зауважив Юрій Переста.

Головний офіс Почесного консульства розташований за адресою: м. Львів, вул. Героїв УПА, 73 Ж. 

Як розповіла директорка департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва ЛОВА Ірина Бутинець, громадяни можуть звертатися із заявами з понеділка по середу. Години прийому: з 09:00 по 12:00. Телефон для довідок: 0678907444. 

Читайте також: Антонов через 23 роки передав повноваження почесного консула Литви своїй доньці

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів