У Львові обрали одинадцятьох почесних амбасадорів міста

16:26 26 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

У міськраді запевнили: «Програма почесних амбасадорів повинна вивести Львів на світовий ринок ділового туризму».

«Сьогодні у нашому місті відбудеться урочиста церемонія нагородження почесних амбасадорів Львова. Під час заходу одинадцять фіналістів Програми отримають відзнаку почесних амбасадорів Львова за вагомий внесок у розвиток Львова як місця проведення міжнародних конференцій», – повідомили сьогодні, 26 листопада, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також поінформували:

«Як зазначають в Агенції з підготовки подій, яка є ініціатором та реалізатором Програми почесних амбасадорів, ця Програма повинна вивести Львів на світовий ринок ділового туризму за допомогою впливових українців, які отримали звання «Почесний Амбасадор Львова», та які готові використовувати свій авторитет та професійні знання задля промоції нашого міста, як достойного місця для проведення заходів ділової гостинності (конференцій, форумів, семінарів, виставок, симпозіумів, самітів тощо). Директор ЛКП «Агенція з підготовки подій» Ліна Остапчук розповіла:

«Програма почесних амбасадорів стартує сьогодні, у травні ми широко анонсували про початок програми і кожен міг зголоситись сам або будь-яка інституція могла представити свого кандидата. Львів є дуже потужним у сфері науки, медицини, ІТ містом. Львів є дуже добрим місцем, де зустрічаються люди і народжуються нові думки, а коли є така велика концентрація таких розумних людей, то є і потреба збиратися. 

Одним з таких способів збору цих людей є, так звані, заходи ділової гостинності, тобто все, що дає змогу людям зустрічатися та ділитись досвідом, шукати нові шляхи вирішення тих чи інших проблем, ставити собі завдання та цілі на наступні роки. Тому у Львові була започаткована програма почесних амбасадорів. Ми брали за приклад іноземний досвід, тому що в Європі це дуже добре працює. До прикладу, у Польщі ця програма працює з 1998 року і вже нараховує 198 почесних амбасадорів.

Ми стартуємо вперше і для людей, яких ми обрали, з великою увагою делегуємо нову місію представлення міста. Основна мета програми – вивести Львів на світовий ринок ділового туризму». 

Почесними почесними амбасадорами на 2016-2017 роки стали:

Лукаш Абґаровіч – польський сенатор, почесний житель вулиці Вірменської у Львові;

Степан Веселовський – директор Львівського ІТ Кластеру;

Михайло Зарічний – декан механіко-математичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка;

Ірина Ключковська – директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв'язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» ;

О. д-р. Богдан Прах – ректор Українського Католицького Університету;

Андрій Сибірний – директор Інституту біології клітини НАН України;

Пауль Томандль – Президент компанії «ReiseweltUkraine»;

Мирон Угрин – Президент Асоціації стоматологів України;

Олександр Фільц – головний лікар Львівської обласної психіатричної лікарні;

Павло Шеремета – керівник школи управління Львівської бізнес-школи Українського Католицького Університету;

Нікодем Щигловський – «голова ради директорів SIA BalticAviationSupport». 

Зокрема, сенатор Республіки Польща, почесний житель вулиці Вірменської у Львові Лукаш Абґаровіч зазначив: «Львів для мене є особливим містом. Тут дуже часто зустрічаються національні меншини і народи. Це місто, яке люблять і українці, і поляки, і німці, і вірмени, і євреї, тому це місто має в собі магію і дає добрий шанс для різних зустрічей. Також воно надихає, оскільки тут жило багато художників й митців. Вважаю, що сюди потрібно запрошувати не лише комерційні заходи, а й політичні, оскільки це місто дає можливість порозумітись. Також тут слід проводити різні наукові конференції та мистецькі фестивалі, я вважаю, що Львів має шанс вирости завдяки цьому. Дуже хочу, щоб Львів став потужним центром Європи. Це місто, яке притягує різні національності. Тому вважаю, що сюди потрібно запрошувати людей, і звісно буду цим займатись». 

Своєю чергою, директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Ірина Ключковська повідомила: «Кожен львів’янин і кожен гість нашого міста, який приїжджає сюди, це вже посол доброї волі, адже я практично не знаю жодного львів’янина, який би не любив Львова і не старався б для нього. Вважаю, що Львів, який впродовж своєї історії, і втому числі новітньої, виступав ініціатор нових форм і методів, він буде продовжувати цю роботу і я, як львів’янка, як директор Інституту, буду це підтримувати, як працівник університету «Львівська політехніка» я зацікавлена у розвитку науки». 

Натомість декан механіко-математичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, доктор фізико-математичних наук Михайло Зарічний, «Львів науковий викликає великий інтерес. Люди хочуть приїжджати сюди. Він є знаковим місто для математики, філософії й інших наук, зараз тут працюють наукові школи і вчені Львова роблять досить істотний внесок в українську науку, публікують свої статі за кордоном і відвідують різні світові наукові заходи. Львів цікавий для вчених світу, мені здається, що у теперішній час, коли можна отримати інформацію з Інтернету, зовсім не зникла потреба у зустрічах та обміні досвідом й ідеями. Я бачу можливості у цій програмі, великі можливості для промоції наукового Львова зокрема, вважаю, що від цього буде вигода і для вчених світу, і для львівської науки». 

А голова ради директорів «SIA Baltic Aviation Support» Нікодем Щигловський зазначив: «Дуже приємно брати участь у цьому дуже цікавому та амбітному проекті. Дуже багато львів’ян і не тільки львів’ян вважають, що Львів – це найкраще місто України, і скоріш за все, це так, а винен у цьому не тільки особливий львівський патріотизм, а й багато об’єктивних факторів. Насправді, Львів, який є сьогодні, і Львів, який був 10 років тому, – це два різних міста. Зараз це історія успіху в контексті сьогодення. Львів – особливе місто, це місто, яке має не тільки надзвичайно цікаву історичну спадщину, архітектуру, це місто, яке має в собі дух – те, що обов’язково мають мати всі міста. На мою думку, Львів має бути чимось більшим і бути не тільки кращим місто України, а й одним з кращих міст Європи і ми маємо працювати, щоб досягти цієї мети. Маємо пам’ятати, що у сучасному світі історія успіху неможлива без успішних комунікацій, логістики й транспорту – це дуже важливо для Львова на сьогодні, адже багато питань вже вирішено, але в цих галузях ще багато чого треба зробити. Звісно, це не є питання, які лежать виключно в компетенції міста, я переконаний, що кожен з нас може внести свою маленьку частку, щоб ці питання почали вирішуватись.  Також хочу наголосити, що у Львові значно покращилась інфраструктура, однак нам ще треба працювати для того, щоб конкурувати з тими містами, з якими ми хочемо». 

При відборі фіналістів програми, комісія керувалася такими критеріями: 1. Тісний і тривалий зв’язок зі Львовом. 2. Успішність у ділових колах. 3. Лідерські здібності: наявність команди, послідовників. 4. Авторитет та хороша репутація у своїй галузі. 5. Публічна упізнаваність. 6. Висока моральність. 7. Особиста участь в організації та проведенні конференцій.

До складу комісії, яка складася з восьми членів, входили: директор ЛКП «Агенція з підготовки подій» Ліна Остапчук, ресторатор Вардкес Арзуманян, консультант з маркетингу та стратегії компанії «QuantumLeapEquityHoldingGmbH» Оксана Баюк, заступник генерального директора готелю «Дністер» Олександра Гагаріна, екскурсовод, львовознавець, кандидат історичних наук Ігор Лильо; завідувач кафедри фармацевтичної, органічної і біоорганічної хімії Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, професор Роман Лесик, директор департаменту «Адміністрація міського голови» Андрій Москаленко, директор бізнес школи УКУ Софія Опацька. Варто зазначити, що аналогічні до програми почесних амбасадорів проекти реалізуються на рівні міст, регіонів, країн.

За даними ІККА (Міжнародна асоціація конгресів та конференцій) у світі існує близько 21 000 регулярних конгресів та інших заходів, які проводять асоціації. Згідно з дослідженням ІККА, економічна вигода від програми амбасадорів у багато разів перевищує витрати маркетингових бюджетів програми (подекуди дохід становить 10 мільйонів фунтів при маркетингових затратах у £10 000-£20 000). Також дослідження стверджує, що ті міста, регіони та країни, де успішно діє програма амбасадорів, з більшою вірогідністю отримують право на проведення міжнародних конгресів». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів