У Кремлі готують наступника путіна - Washington Post

19:17 27 червня 2023 р.

Фото до новини

У результаті заколоту Пріґожина президент Росії зазнав «повного краху репутації».

Путін «частково втратив контроль» над країною, і дехто в Кремлі вже готує йому наступника, —про це поінформував у вівторок Washington Post, пише  Dailylviv.com

За словами одного з олігархів, в результаті заколоту Пріґожина президент Росії зазнав «повного краху репутації».

Видання описує шок від маршу Пріґожина та реакції путіна у московських еліт.

«Путін показав усьому світу й еліті, що він ніхто і ні на що не здатний. Це повний крах його репутації», — заявив газеті анонімний «впливовий московський бізнесмен». Його думку підтримав ще один мільярдер. «Коли у вас багатотисячні колони, і ніхто не може їх зупинити, втрата контролю очевидна», — сказав він.

У свою чергу, російський чиновник, «наближений до вищих дипломатичних кіл», заявив, що путін «частково втратив контроль над країною» і що дехто в Кремлі вже шукає когось на заміну російському президенту.

«Якщо вони шукатимуть занадто довго, хтось інший знайде його за них», — додав він. І нагадав, що програні Росією війни — Перша світова та в Афганістані — призвели до падіння режиму.

«Якщо ми програємо війну в Україні, режим впаде, і ми не зможемо його повернути», — оцінив співрозмовник Washington Post.

Особливо шокувало олігархів те, що російські військові чинили мінімальний опір ваґнерівцям. За словами співрозмовників газети, це ознака того, що деякі російські спецслужби підтримали Пріґожина і що його бунт може являти собою більш глибоку боротьбу всередині російських служб за президентство. Один із бізнесменів заявив, що дії військових проти армії Пріґожина виглядають як дії для видимості.

Прігожина відправили до Білорусі, щоб організував атаку на Київ

Вагнерівці за добу знищили 13 російських льотчиків: 6 гелікоптерів і 1 літак

Кримінальну справу проти Прігожина закриють, однак є одна умова - Пєсков

Демарш Прігожина закінчився мирними домовленостями

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів