У кожній громаді Львівщини буде ЦНАП: кінцева дата

09:29 24 грудня 2021 р.

Фото до новини

У 2022 році на регіональну програму інформатизації ''Цифрова Львівщина'' передбачили понад 15 мільйонів гривень

Таке рішення підтримали  під час сесії Львівської обласної ради. Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com

Програма визначає основні засади реалізації регіональної політики у сфері інформатизації, цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. Вона розроблена з метою удосконалення системи забезпечення місцевих органів влади повною і достовірною інформацією, сприяння соціально-економічному розвитку регіону шляхом упровадження сучасних та перспективних інформаційних технологій в усі сфери його життєдіяльності та створення умов для модернізації інформаційної інфраструктури.

Левова частка коштів виділених на реалізацію спрямована на наближення центрів надання адміністративних послуг до мешканців області. 10 мільйонів гривень передбачили на відкриття ЦНАПів в кожній громаді Львівщини до кінця 2023 року.

Також 4 мільйони гривень передбачили на запровадження системи електронного документообігу в органах місцевого самоврядування територіальних громад та комунальних закладах і установах.

Майже 900 тисяч гривень виділили на інформатизацію Державного архіву Львівської області. Кошти спрямують на створення комплексної інформаційної системи архіву, оцифровування документів архіву для подальшого їх збереження в електронному вигляді та цифровізації робочих місць спеціалістів усіх підрозділів архіву для швидкого пошуку інформації.

Виконання заходів програми інформатизації повинно забезпечити розширення мережі широкосмугового доступу до мережі Інтернет, удосконалити системи електронного документообігу та підвищити цифрову грамотність мешканців Львівщини.

У ДРАЦС треба приходити особисто: за свідоцтвом чи витягом

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів