У Дрогобичі депутати хочуть зменшити повноваження старост

19:10 13 вересня 2023 р.

Фото до новини

У Дрогобицькій міській раді 19 депутатів невдоволені діяльністю виконавчого комітету ДМР.

Про це інформує Варто.Галицькі Новини, пише Dailylviv.com.

Виконавчий комітет – це дозвільний виконавчий орган, до складу якого входять керівництво міської ради та громадськості. Саме виконком затверджує низку питань земельного характеру, надає дозволи на розміщення архітектурних споруд та виносної торгівлі, затверджує тарифи на комунальні послуги, затверджує умови аукціонів та рішення з визначення перевізників тощо.

Зараз виконком ДМР складається з 21 особи, 14 з яких на чолі з міським головою є працівниками виконавчих органів міської ради.

Група депутатів написали звернення до міського голови щодо виведення зі складу виконавчого комітету старост, яких є у виконкомі дев’ять. Мовляв, ті перебувають у прямому підпорядкуванні міського голови і мусять голосувати за умовчанням, а не об’єктивно оцінюючи ситуацію. Це заподіює громаді лише шкоду і мільйонні фінансові збитки. Серед переліку депутатами таких рішень є і прийняття необґрунтовано завищених тарифів на певні види комунальних послуг.

Свої підписи під цим зверненням поставили 19 зі 37 депутатів. Минулого разу після такої депутатської заяви у ДМР замінили всіх заступників міського голови. 

Нагадаємо, що згідно зі законом "Про місцеве самоврядування" сільська, селищна, міська рада за пропозицією сільського, селищного, міського голови може прийняти рішення про входження старост до складу виконавчого комітету відповідної ради за посадою.

Ділянки під нерухомість за внески до виборчого фонду: суд покарав мера Дрогобича за бартер

Дрогобич отримав 183 млн грн податку зі зарплат військовослужбовців: куди витратили

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів