Цьогоріч нового пакету допомоги Україні від США вже не буде

09:54 16 листопада 2023 р.

Фото до новини

Більше нічого в цьому питанні не станеться в календарному 2023 році.

Конгрес США, ймовірно, не ухвалить нового пакету допомоги Україні, заявив у середу конгресмен-демократ Брендан Бойл, додавши, що це результат діяльності «гучної меншості» конгресменів-республіканців, пише DailyLviv.com.

Таким чином конгресмен і голова політичного комітету Парламентської асамблеї НАТО прокоментував політичну ситуацію в Конгресі після того, як Палата представників проголосувала за попередній бюджет без понад 60 мільярдів доларів допомоги Україні, яку просив Білий дім.

«Більше нічого в цьому питанні не станеться в календарному 2023 році, якщо не станеться щось справді дивовижне», — сказав політик під час конференції EU-US Defense & Future Forum у Вашингтоні.

Читайте також: США використали 96% коштів, передбачених на допомогу Україні

За словами Бойла, хоча до двох третин членів усього Конгресу підтримують подальшу підтримку України, вплив «гучної меншості» ультраправих республіканців у Палаті фактично перешкоджає проведенню голосування. Він додав, що «якщо не трапиться щось надзвичайне», єдиним шансом ухвалити заходи буде момент голосування за новий бюджет на рубежі січня і лютого. Він додав, що, попри свої побоювання, він оптимістично налаштований щодо того, що це можливо зробити.

Адміністрація США протягом останніх тижнів неодноразово закликала Конгрес прийняти додаткові кошти для допомоги Україні, враховуючи, що понад 96 відсотків раніше виділених коштів вичерпано. 

Читайте також: Конгрес США схвалив законопроєкт про передачу заморожених активів РФ Україні

Директор з миру, безпеки та оборони дипломатії ЄС Бенедикта фон Зехер-Тосс прокоментувала перспективи подальшої допомоги Україні з боку ЄС. На запитання про опір угорського уряду підтримці Києва, чиновниця сказала, що у неї «не складається враження, що Угорщина хоче припинити всю допомогу». Вона додала, що хоча Будапешт блокує новий пакет зброї, який готується для України, вона оптимістично налаштована, що проблема буде вирішена.

Нагадаємо, спікер Палати представників Конгресу США республіканець Майк Джонсон вважає, що США спочатку допоможуть Ізраїлю, а потім - Україні. Такий план суперечить пропозиції президента США Джо Байдена.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів