Трамп не піде на інавгурацію Байдена

17:48 8 січня 2021 р.

Фото до новини

Про це він написав у Твітері, де його щойно розблокували.

Президент США Дональд Трамп написав у своєму розмороженому після 12-годинного блокування акаунті у Твітері, що не піде на інавгурацію 20 січня. 

Президент США Дональд Трамп засудив дії його прихильників, які 6 січня штурмували будівлю Конгресу у Вашингтоні, і визнав, що 20 січня президентські повноваження перебере новообраний президент Джо Байден.

Про це повідомив Голос Америки.

Трамп сказав, що він «обурений насильством, беззаконням та безладом» і наголосив, що тепер він зосереджується на забезпеченні гладкого й упорядкованого процесу передачі влади.

«Зараз потрібне загоєння і замирення», - сказав Дональд Трамп, зазнавши широкого осуду, після того, як групи його прихильників на кілька годин увірвалися в приміщення Капітолію.

Після драматичних подій довкола і всередині Конгресу, в ході яких загинули четверо людей, кілька американських політиків закликали достроково усунути Трампа з посади з допомогою імпічменту, або через рішення уряду про його нездатність виконувати президентські обов’язки.

У п’ятницю також стало відомо про смерть одного з охоронців Капітолію, який зазнав поранень, коли демонстранти штурмували будівлю.

Відеозвернення президента Трампа було поширене через Twitter у четвер увечері, коли та мережа розморозила його рахунок після 12-годинної перерви.

Промова також є на каналі Білого дому в YouTube.

Twitter та інші соціальні медіа застерігали, що дописи і заяви Трампа з бездоказовими твердженнями про сфальсифікованість президентських виборів могли підбурювати до насильства.

Компанія Facebook заявила, що закриває Трампу доступ до своєї мережі принаймні до 20 січня.

Конгрес та Сенат США відновили спільну роботу: протестувальників - вигнано, Трампа - заблоковано у соцмережах

США посилюють військову присутність у Румунії: розмістили ударні безпілотники

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів