Конгрес та Сенат США відновили спільну роботу: протестувальників - вигнано, Трампа - заблоковано у соцмережах

09:03 7 січня 2021 р.

Фото до новини

За останніми даними, в ході протестів загинули чотири людини. 52 особи поліція заарештувала.

6 січня протестувальники-прихильники президента США Дональда Трампа увірвалися в будівлю Капітолію і оточили зал сенату. Пізніше будівлю Капітолію у Вашингтоні було очищено від протестувальників. Колишній президент США Барак Обама звинуватив Трампа в розпалюванні насильства.

Під час найсерйознішого нападу на символ американської демократії за останні 200 років, люди прорвалися повз металеві захисні барикади, розбили вікна та перелізали стіни, щоб пробитися до Капітолію.

Поліція заявила, що під час хаосу загинуло чотири людини - одна від вогнепальних поранень і троє від надзвичайних ситуацій, а 52 людини були заарештовані. Про це повідомляє Reuters

Адміністрація соціальної мережі Twitter оголосила, що позбавила Дональда Трампа права публікувати нові повідомлення на своїй сторінці на найближчі 12 годин. Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці мережі. У разі подальших порушень назавжди заблокує аккаунт Трампа. Як відомо, у Трампа зараз є 88,7 млн підписників в Twitter, тож ця мережа є одним з його ключових інформаційних інструментів. У Фейсбуці Трампа заблокували на 24 години. 

Нагадаємо, що вчора обидві палати Конгресу США перервали засідання на тлі масового протесту біля Капітолію, де проходить засідання Конгресу про затвердження результатів виборів президента США, на яких Джо Байден переміг Дональда Трампа. 

Протест переріс у сутички з силовиками, а потім демонстранти прорвалися до будівлі Капітолію.

У Капітолії відновилося спільне засідання Конгресу та Сенату США, яке було перервано через штурм будівлі протестувальниками. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів