Терористичне угруповання «ДНР» на 80% – російські профі, на 20% – місцеві нероби й алкоголіки, – бойовик

23:22 10 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: natalin76.uol.ua

Про це заявив в інтерв'ю російській службі «Радіо Свобода» найманець-москвич.

Інтернет-видання «Newsru.ua» інформує сьогодні, 10 липня, в повідомленні «ДНР – фікція». 80% – російські профі, 20% – місцеві нероби та алкоголіки»:

2Колишній член проросійської терористичної організації «Донецька народна республіка» («ДНР»), 24-річний москвич Артур Гаспарян, в інтерв'ю російській службі «Радіо Свобода» розповів про персональний склад бійців самопроголошеної «республіки», яку від називає не інакше, як «фікцією».Текст бесіди з Гаспаряном опубліковано 10 липня 2014 року.

«ДНР – це насправді фікція. ДНР, як я зрозумів, для мене існує в кабінетах цих Бородая,Пушиліна, Царьова, а рішення приймаються в іншому місці й іншими людьми», – зазначив бойовик.

У відповідь на репліку «Деякі журналісти, хто буває на Донбасі, говорять, що 20 відсотків воює росіян, 80 відсотків – місцеві ополченці» він заявив: «Я би сказав навпаки. Більшість росіяни, чеченці, інгуші, такі як я, з Вірменії теж є».

Учасників незаконних збройних формувань (НЗФ) з числа місцевого населення Гаспарян оцінює не втішно. Більшість з них, за його словами, навіть не проходили строкову військову службу, тим часом як з РФ перекидаються тільки кадрові військові професіонали.

«З місцевими я спілкувався, вони говорять, що від нас вимагалося - ми зробили. Я кажу: «Що від вас вимагалося?». Вони кажуть: «Ми ж голосували, а інше від вас залежить». У сенсі, референдум про самовизначення Донбасу, ми воювати не хочемо. Один мені взагалі сказав: «Я хочу отримувати свою зарплату, бухати і до наступної зарплати». Вони переважно недосвідчені, поводитися зі зброєю не вміють. Ніхто не служив», – говорить Гаспарян.

Раніше про підтримку «ДНР» та інших схожих бандформувань офіційно заявляли кремлівські пропагандисти Олександр Дугін, Олександр Проханов, Микола Леонтьєв та Микола Старіков. Член Держдуми Олексій Журавльов й одіозний телеведучий Сергій Кургіня нздійснювали інспекторські поїздки до штаб-квартир бойовиків. Зобов'язання Кургіняна із надання сепаратистам різноманітних найменувань новітнього російського озброєння задокументовані на відео (https://www.youtube.com/watch?v=XAOnrGxpdgk)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів