Терористи постійно обстрілюють львівських десантників в аеропорту Луганська з «Града» з-під лікарні

17:05 9 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: inforesist.org

Як повідомляє в середу «Informator.lg.ua», «за попередньою версією, під час битви українськими десантниками була знищена машина з боєприпасами».

Сайт «Informator.lg.ua» розповідає інформує сьогодні, 9 липня, в повідомленні «Аеропорт обстріляли з «Града»:

«9 липня 15.30 з «Граду» був обстріляний луганський аеропорт (його обороняють десантники 80го окремого аеромобільного полку зі Львова. – «ЩЛ). Вогонь вівся з Гострої могили.

«Град» перебував у посадці біля пам'ятника. По позиціях українських військовослужбовців було зроблено 2 залпи по 6 ракет. 

Натомість о 14:35 «Informator.lg.ua» розповідав у повідомленні «В луганському аеропорту йдё бій (обновлюється)»:

«Близько години тому в луганському аеропорту почався бій між терористами і представниками АТО. За попередньою версією, під час битви українськими десантниками була знищено машина з боєприпасами. Подробиці бою з'ясовуються. 

Раніше повідомлялося, що мінометний обстріл луганського аеропорту почався вранці 8 липня. Також повідомлялося, що під час обстрілу було пошкоджено обладнання, яке здійснює зв'язок з цивільною авіацією».

Тим часом телеканал «Еспресо.TV» інформує сьогодні, 9 липня, в повідомленні «Військові просять евакуювати людей з перинатального центру Луганська, звідки терористи обстрілюють аеропорт»:

2Українські військові, які обороняють Луганський аеропорт, заявляють, що наразі будівля перинатального центру міста зайнята бойовиками Про це «Еспресо.TV» повідомив голова громадської ініціативи «Права справа» Дмитро Снєгірьов з посиланням на військових, які знаходяться в аеропорту.

«Попри заяви МОЗ, що терористи не захоплювали будівлю перинатального центру, нині там знаходяться снайпери і  корегувальники і протягом двох днів обстрілюють українських військових», – зазначив Снєгірьов.

За його інформацією, приблизно півгодини тому терористи знову обстріляли з «Градів» місцевий аеропорт. «Було здійснено два постріли майже впритул до аеропорту», – сказав активіст.

У зв’язку з цим українські військові просять МОЗ негайно евакуювати людей і персонал з перинатального центру, щоб мати можливість давати вогневу відсіч терористам, які сидять на даху медзакладу. Снеєрьов додав, що будівля перинатального центру одна з найвисоких у Луганську і звідти терористам  зручно вести обстріл аеропорту.

«Перш ніж давати неправдиву інфомармацію про те, що начебто терористи не захоплювали перинатальний центр, прохання до МОЗу  попередньо уточнювати цю інформацію у військових», – порекомендував активіст.

Нагадаємо, вчора Міністерство охорони здоров’я спростовало інформацію про захоплення терористами Луганського обласного перинатального центру».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів