Терористи обстрілюють у Луганську львівських десантників з «Града» з-під полового будинку

23:45 7 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: inforesist.org

Як повідомила в понеділок радник керівника облдержадміністрації Наталія Пшеняник, бойовики викрикують на камери російських ЗМІ: «Ну що, бандерівці, стріляйте по пологовому будинку!».

Сайт «Інформатор.su» розповідає сьогодні, 7 липня, в повідомленні «Терористи почали стрілянину в громадських місцях Луганська»

«Ополченці в Луганську відкрили стрілянину всередині міста. Звуки пострілів чутні були і біля церков, і близько пологових будинків. 

В очікуванні відповідного вогню терористи пересувають установки «Град» з одного місця на інше, як повідомляють очевидці. До обіду в Луганську зберігалася спокійна обстановка, однак, десь після полудня терористи почали стрілянину в різних частинах міста.

Причому установки «Град» вони ставлять виключно в місцях соціального значення, про що повідомила радник керівника Луганської облдержадміністрації Наталія Пшеняник.  Так, близько 15.00 бойовики привезли установку «Град» прямо до 10-ї поліклініки. Звідти вони зробили кілька пострілів у бік, де розташовуються сили АТО.

Після 2 залпів вони оперативно перегнали установку до пологового будинку і звідти також почали стрілянину по дислокації українських військових, як зазначила радник. Вона також підкреслила, що терористів супроводжують російські журналісти.

А за словами очевидців, ополченці на камери викрикують: «Ну що, бандерівці, стріляйте по пологовому будинку!». Тим самим бойовики хочуть спровокувати українських силовиків на відповідну реакцію.

У свою чергу, ЗМІ Росії зможуть відобразити «яскраві» кадри, як українська армія вбиває мирне населення Донбасу, включаючи вагітних і дітей. Наталія Пшеняник також зазначила, що схожа ситуація трапилася кількома годинами раніше.

Розмістившись під стінами Володимирського собору, бойовики відкрили вогонь з «Граду». Після стрілянини під собором терористи попрямували у двір середньої школи № 44 і звідти почали палити. У свою чергу, українські силовики не ведуться по подібні провокації.

Ситуація з ліквідацією бойовиків ускладнюється ще тим, що вони дуже швидко переміщаються з одного місця на інше, тому досить складно визначити координати цілі.  Крім цього, терористи розповідають у Луганську про те, що вони проводять успішні операції проти сил АТО.

Так, вдень з’явилося повідомлення, що була обстріляна одна з позицій української армії, в результаті чого їм вдалося вбити велику кількість силовиків. Однак, спікер АТО Олексій Дмітрашковскій спростував дану інформацію, заявивши, що це брехня, і дані заяви не варто сприймати всерйоз, так як вони нічим не підкріплені.  Наталія Пшеняник повідомляє, що місцеві жителі виступають проти сепаратистів і в інформацію про загибель українських силовиків не вірять. Луганчани лише хочуть, щоб терористи незабаром покинули місто.

Раніше з’явилася інформація, що терористами був обстріляний також з установки «Град» населений пункт Металіст, Луганської області.  Про це розповів координатор «Інформаційного Опору» Дмитро Тимчук.

На своїй сторінці в соцмережі «Facebook» Д. Тимчук написав, що був зафіксований обстріл бойовиками селища Металіст, розташованого недалеко від Луганська.  Координатор «ІС» уточнив, що постріли відбувалися з боку селища Георгіївка. Також раніше Д. Тимчук повідомляв про те, що бойовики не припиняють обстріл Луганського аеропорту, на території якого знаходяться сили АТО. 

За його інформацією, сьогодні, 7 липня, аеропорт був обстріляний з шести танків і однієї БМП-2. У відповідь українські силовики відкрили мінометний вогонь по бойовиках.  Крім того, Д. Тимчук додав, що бойовиками було обстріляно блокпост в Донецькій області, на якому перебували українські військові. Однак силам АТО вдалося придушити удар терористів за допомогою артилерійського вогню».

Як інформував «Щоденний Львів», терористи обістрілюють десантників зі Львова з даху лікарні, в підвал якої вони загнали вагітних – про це повідомив у понеділок співголова Громадської ініціативи «Права Справа» Дмитро Снєгирьов.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів