Терористів видавлюватиме зі сходу України батальйон «Шахтарськ», 95% бійців якого – з Донбасу (відео)

11:54 9 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Укрінформ

Вони самі звернулися до влади Дніпропетровська, аби отримати навички та легальну зброю.


Відео: ТСН

«Телевізійна служба новин» каналу «1+1» повідомляє сьогодні, 9 липня, в сюжеті «Новий спецбатальйон «Шахтарськ» на 95% складається з мешканців Донбасу»:

«У Дніпропетровську прийняв присягу новий спецбатальйон «Шахтарськ». Уже найближчими днями двісті людей вирушать у зону АТО.

На 95 %  він складається з мешканців Донецької та Луганської областей. Як йдеться в сюжеті «ТСН.Ніч», серед бійців – 5 дівчат, а також представники різних професій, зокрема, підприємці, вчителі та лікарі.

Вони самі звернулися до влади Дніпропетровська, аби отримати навички та легальну зброю. Добровольці пройшли ретельну перевірку та навчання.

Спецбатальйон «Шахтарськ» підпорядковується Міністерству внутрішніх справ, у його функції  насамперед входитиме підтримання порядку у містах Донбасу після зачистки від терористів. Штаб національного захисту Дніпропетровської області забезпечує доплату до зарплатні бійців коштом місцевих бізнесменів.

«Ми хочемо їх (бойовиків. – Ред.) «видавлювати» з наших міст, де ми народилися, вчилися та виросли», – каже командир батальйону «Шахтарськ» Руслан Онищенко.

«Їхнє завдання – не перемогти людей Донбасу, а принести Донбасу мир, щоб пішли люди зі зброєю, які знищують та грабують», – каже радник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Нагадаємо, що у батальйоні «Азов» служать кримчани, росіяни, амністовані політв'язні та навіть 15-річний «син полка».

Як інформував «Щоденний Львів», воювати проти російських диверсантів та їхніх колаборантів вирушив ще один батальйон донеччан.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів