Телеканали «Прямий» і 5-ий отримали 17 млн грн від «Європейської солідарності» за розміщення матеріалів

16:07 15 квітня 2024 р.

Фото до новини

Фахівці YouControl проаналізували звітність парламентських партій, що отримали держфінансування 2022 році та у 2023-му.

 Про це DailyLviv.com повідомили у YouControl.

Загальна сума надходжень партії "Європейська солідарність" за проаналізований період склала близько 303 млн грн. Сукупний розмір платежів за цей же проміжок часу склав понад 385 млн грн. Найбільшу суму від партії за досліджуваний період отримала ГО "СОЛІДАРНА СПРАВА ГРОМАД" — понад 119 млн грн. Очолює цю громадську організацію Антоніна Бузило. За даними громадського руху “ЧЕСНО”, вона внесла на користь Миколаївської організації БПП “Солідарність” за період 2016-2017 рр. 257 тис. грн. У 2022 році від партії отримали 17 млн грн за розміщення матеріалів ТОВ "ТЕЛЕКАНАЛ "ПРЯМИЙ" та ПІІФТОВ "ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ "НБМ" (“5 канал”). До листопада 2021 року бенефіціаром обох компаній був п’ятий Президент України, чільний нардеп та лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко.

За надані партії “Європейська Солідарність” послуги 3,4 млн грн отримало ПП "ЕЛІТКОНСАЛТИНГ". Учасницею компанії є Оксана Віталіївна Шаргородська. Особа з ідентичним ПІБ, у 2019-2020 рр. робила внески до виборчого фонду цієї партії.

Читайте також: Європейська Солідарність на Львівщині буде без грошей Козловського

Понад 2,2 млн грн за правову допомогу у 2023 році перерахували АО "ПРАВОВИЙ ЦЕНТР ХХІ СТ.". Одним з учасників компанії є Ростислав Сачок — партнер компанії “Алєксєєв, Боярчуков та партнери”, одним із засновників якої був Сергій Алєксєєв — екснардеп 8 скликання від Блоку П. Порошенка. За 2022-2023 роки з рахунків “Європейської Солідарності” на користь ТОВ "ПІДПРИЄМСТВО "КИЇВ" було сплачено майже 1,5 млн грн. Одним з учасників компанії є ТОВ "НЕРУХОМІСТЬ ТА КАПІТАЛ". Бенефіціаром останньої є Сергій Мартиненко — двоюрідний брат екснародного депутата 3-7 скликань Миколи Мартиненка. У 2022-му до партії від ТОВ "ПІДПРИЄМСТВО "КИЇВ" у вигляді внесків роботами, товарами або послугами надійшло 4,75 млн грн, а також компанія є найбільшим кредитором “Європейської Солідарності” на кінець 2023 року із загальною сумою зобов’язань 13,5 млн грн. Внески роботами, товарами або послугами до партії у 2022-2023 рр. надійшли також від приватної особи Петра Олексійовича Порошенка — 252 тис. грн та компанії ПрАТ "ПРОДОВОЛЬЧА КОМПАНІЯ "ПОДІЛЛЯ" у майже 4,5 млн грн, бенефіціаром якої син експрезидента Порошенка — Олексій Порошенко. Інформаційно-аналітичних послуг для партії “Європейська Солідарність” на суму 1,3 млн грн у 2023 році було надано ФОП Рущак Василь Іванович.

Згідно з досліджнням, 20 млн грн заплатила «Слуга народу» компанії чоловіка головної інспекторки Податкової служби.

Читайте також: Петро і Марина Порошенки оплачуватимуть стипендію імені Хаммера в Українському католицькому університеті

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів