20 млн грн заплатила «Слуга народу» компанії чоловіка головної інспекторки Податкової служби

15:06 15 квітня 2024 р.

Фото до новини

Аналітики R&D центру YouControl вивчили звітність парламентських партій, що отримали держфінансування у 2022 році та 2023-му.

Про це DailyLviv.com повідомили у YouControl.

Загальна сума надходжень на рахунки партії “Слуга Народу” за 2022-2023 рр. склала 1,2 млрд грн. Найбільший платіж однією сумою з рахунку партії “Слуга Народу” за досліджуваний період — це 130 млн грн на фінансування ЗСУ у 2022 році.

Послуг з надання персоналу для партії на майже 89 млн грн надало ТОВ "ПРОФМАРКЕТ СЕРВІС". Зараз компанія знаходиться в стадії припинення діяльності. Головою ліквідаційної комісії значиться  Валентина Юріївна Макарова. Особа із таким же ім’ям, прізвищем та по батькові, згідно з даними фінансової звітності Державної служби статистики, значиться у фінзвітності політичної партії “Слуга Народу” як головний бухгалтер або інша особа, уповноважена підписувати звітність станом на 27.02.2024 року.

За оренду приміщення та супутні послуги від партії у 2022-2023 рр. понад 32 млн грн отримало ТОВ "АКАМАНТ". В матеріалі “ЧЕСНО” у цієї юрособи партія орендує головний офіс у Києві у конгресно-виставковому центрі “Парковий”. Також за послуги суборенди приміщень партія заплатила близько 1,8 млн грн ТОВ "КИЇВ ІНТЕРНЕШЕНЕЛ КОНВЕНШЕН ЦЕНТР", одним з бенефіціарів якого є екснародний депутат України 8-9 скликань Максим Єфімов.

Понад 18,5 млн грн партійних коштів були перераховані ФОП Коломієць Євгеній Миколайович за ІТ та супутні послуги. За виробництво відеотворів і нарізок 5,4 млн грн отримав ФОП Музиченко Антон Вікторович. За інформаційні та інші послуги отримав від партії  6,5 млн грн ФОП Мосійчук Ілля Анатолійович. Зауважимо, що особа з ідентичним ПІБ до 2019 року обіймала посаду головного спеціаліста відділу інформаційних технологій Прокуратури міста Києва. За розміщення банерної реклами на сайті РБК-Україна “Слуга Народу” сплатила майже 7 млн грн на користь ТОВ "ЮБІТІ МЕДІА", бенефіціаром якого є Йосип Пінтус. Понад 7,75 млн грн за управління проєктами партія перерахувала ФОП Брензей Олена Олегівна. Дана особа є учасницею ГО "КОМАНДА ЗЕЛЕНСЬКОГО".

За юридичні послуги, надані ТОВ "КОНСІОН", “Слуга народу” заплатила близько 2 млн грн. Учасником цієї компанії до серпня 2019 року був народний депутат 9 скликання від “Слуги народу” Сергій Іонушас. На суму понад 20 млн грн надало юрпослуги ТОВ "КУЧМА ТА ПАРТНЕРИ". Учасником цієї компанії є Василь Рафальський, який згідно з даними Єдиного державного реєстру декларацій, є чоловіком Ульяни Рафальської — головної інспекторки Держаної податкової служби.

На кінець 2023 року у партії “Слуга Народу” відсутні фінансові зобов’язання. У 2022-му сума заборгованості склала трохи більше ніж 49 тис. грн, що є найменшим показником серед усіх проаналізованих партій.

Згідно з дослідженням, телеканали «Прямий» і 5-ий отримали 17 млн грн від «Європейської солідарності» за розміщення матеріалів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів