Петро і Марина Порошенки оплачуватимуть стипендію імені Хаммера в Українському католицькому університеті

19:29 8 квітня 2024 р.

Фото до новини

П'ятий Президент України Петро Порошенко назвав Тараса Бобанича-Хаммера людиною, яка всіма силами боролася за теперішнє та майбутнє української нації.

Про це лідер партії "Європейська солідарність", народний депутат України Петро Порошенко написав у соціальних мережах, інформує DailyLviv.com.

"Рівно два роки тому Тарас Бобанич загинув у бою під Вірнопіллям. Хоча від початку великого вторгнення Хаммер був командиром одного з батальйонів ДУК ПС, того дня він укотре пішов у бій разом зі своїми побратимами. Людина, яка жила й загинула як справжній воїн, - написав Петро Порошенко. - Доброволець, ідеаліст, послідовний полум’яний патріот, майстерний воїн, відважна людина, Тарас був і залишається справжнім прикладом для нових поколінь українців. Тому ми разом з батьками Тараса запровадили стипендію в Українському католицькому університеті на честь Хаммера для молодих патріотів, яким ми з Мариною оплатимо навчання. 

Бо пам’ять про таких людей, як Тарас, має жити в майбутніх поколіннях, не тільки у словах, а й у діях. Дякуємо за чин, Хаммере. Вічна слава!"

Рішення про цю стипендію було ухвалене у січні 2024 року. В офіційному повідомленні УКУ було зазначено: "Річну стипендію імені Героя України Тараса Бобанича, на псевдо «Хаммер», заснували в Українському католицькому університеті за ініціативи родини загиблого Героя та за підтримки Благодійного фонду Порошенка. Стипендію вручатимуть студентам, які засвідчили своє служіння Україні та сповідують патріотичні цінності, зокрема військовослужбовцям, дітям родин військовослужбовців, чи тих, хто загинув захищаючи Україну".

Нагадаємо, що 1 листопада 2022 року у Львові урочисто відкрили вулицю названу на честь військовослужбовця Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» та Героя України Тараса Бобанича «Хаммера». На фасаді Львівського державного університету внутрішніх справ, що на вул. Городоцькій, 26, встановлена меморіальна таблиця учаснику бойових дій, Герою України Тарасу Бобаничу (псевдо "Хаммер"). А ще раніше - у вересні 2022 року - Стрийській школі № 9 присвоїли ім’я Героя України Тараса Бобанича.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів