Ситуація у Києві стабільна, але знаємо, що росіяни повернуться, - Кличко

00:12 10 квітня 2022 р.

Фото до новини

За словами брата мера Києва, московська орда все ще може повернутися до спроби захоплення столиці України/

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

«Ситуація у Києві - стабільна. Життя повертається до міста. Проте ми знаємо, що російські збройні сили повернуться, тому що метою росіян все ще є столиця України», - заявив у суботу брат мера Києва Володимир Кличко. Він закликав Захід постачати зброю і ввести ембарго на російську нафту і газ.

В інтерв'ю TVP Info Кличка запитали про поточну ситуацію в українській столиці. Мер зазначив, що російські війська виводяться від Києва та перегруповуються на південь та схід України. «Там очікуємо чергових дій російської армії і продовження цієї безглуздої війни», - сказав Кличко.

«Що стосується настроїв у столиці, то тут ситуація стабільна. Час від часу ми чуємо сирени, але вибухів немає. У місто повертається життя. Проте ми усвідомлюємо, що російські збройні сили повернуться», – зазначив він.

За його словами, наразі росіяни хочуть зосередитися на сході та півдні країни, але метою, на його думку, все ж є столиця України.

Володимира Кличка також запитали, що може зробити Захід для припинення війни. «По-перше, нам потрібна зброя, а по-друге, ізоляція росії. Банківські системи, нафтогазове ембарго. Ми повинні ізолювати їх від фінансування, тому що кожен цент, який ви витрачаєте на них, вони витрачають на озброєння», - сказав він.

Скучили за домом: на в'їзді до Києва почали утворюватися кілометрові корки (відео)

Словенія повертає своїх дипломатів до Києва

У Києві назвали суму, яка потрібна на відбудову України після війни (відео)

Джонсон приїхав до Києва з Польщі трасою від кордону, яка проходить через Львів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів