Суд визнав законними вибори до Львівської міської ради

20:17 16 листопада 2020 р.

Фото до новини

13 листопада Восьмий апеляційний адміністративний суд розглянув апеляційну скаргу кандидата у депутати Львівської міської ради від партії “Наш край” Євгенія Лозинського на рішення Львівського окружного адміністративного суду від 9 листопада 2020 року.

У ній Лозинський просив скасувати рішення Львівського окружного адміністративного суду.

Про це інформує Громадянська мережа "ОПОРА"  і нагадує про судове засідання у Львівському окружному адміністративному суді за позовом Євгенія Лозинського до Львівської міської ТВК, пише DailyLviv.

У цій справі  №380/10000/20 суд першої інстанції відмовив кандидату у депутати Львівської міської ради від партії “Наш край” у задоволенні позову щодо визнання протиправними дій Львівської міської територіальної виборчої комісії і перевірки голосів виборців на шести виборчих дільницях.

Рішення мотивовано тим, що зібрані докази не свідчать про неправомірність дій міської ТВК. Зокрема Львівська міська ТВК встановлювала результати виборів на підставі протоколів районних у місті ТВК про підсумки голосування. На думку суду, до повноважень Львівської міської ТВК не входило співставлення даних протоколів ДВК із протоколами про підсумки голосування районних у місті ТВК, а зазначені протоколи районних у місті ТВК є чинними.

Кандидат у депутати Львівської міської ради від партії “Наш край” Євгеній Лозинський з таким рішенням не погодився, подав апеляційну скаргу. Проте на судове засідання позивач не з'явився. Його позицію представляла захисниця. Вона зазначила, що позивач не погоджується із рішенням першої інстанції і просить визнати протиправними дії Львівської міської ТВК та провести звірку протоколів на виборчих дільницях у двох територіальних виборчих округах міста Львова.

Представник Львівської міської ТВК, як і треті сторони просили колегію суддів відмовити у позовній заяві Євгенію Лозинському. Третіми сторонами у справі виступили усі п’ять партій, які згідно з протоколом Львівської міської територіальної виборчої комісії подолали 5% бар'єр і потрапили у раду. А саме “Європейська Солідарність”, Об'єднання “Самопоміч”, “Голос”, “Варта”, ВО “Свобода”.

Колегія суддів, вислухавши усі сторони, вирішила апеляційну скаргу Євгенія Лозинського залишити без задоволення, а рішення Львівського окружного адміністративного суду залишити без змін.

Раніше ОПОРА проаналізувала персональний склад і склала портрет депутата новообраної Львівської міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів