США заявляють про розширення підготовки українських Збройних сил

23:47 15 грудня 2022 р.

Фото до новини

За даними Міністерства оборони, США оголосили про розширення навчання українських збройних сил в Європі, яке включає навчання спільним маневрам і загальновійськовим операціям.

Про це інформує CNN, пише Dailylviv.com.

Спершу CNN  повідомило, що США розглядають можливість розширення як типу підготовки українських військових, так і кількості підготовлених сил.

«Загальновійськове навчання маневру є логічним наступним кроком у наших постійних тренувальних зусиллях, які почалися у 2014 році для нарощування потенціалу українських збройних сил», — сказав прессекретар Бригади ВПС Пентагону. Генерал Пет Райдер на брифінгу.

Райдер сказав, що програма навчатиме приблизно 500 українців на місяць, починаючи з січня, і проводитиметься в Німеччині 7-м командуванням армії США в Європі та Африці.

«Просуваючись вперед, ми залишатимемося гнучкими та адаптивними, виходячи з ситуації, що розвивається в Україні», - сказав Райдер.

Райдер сказав, що йому «невідомо», чи навчання потребуватиме розгортання додаткових сил США.

За словами Райдера, США проводили таке навчання українських військових до російського вторгнення, починаючи з 2014 року.

«Коли Росія вдерлася, ми відкликали наших інструкторів з України, тому тепер це продовження навчання, яке ми проводили раніше», — сказав Райдер.

Райдер додав, що підготовка включатиме «навчання з бойовою стрільбою, а потім навчання - на рівні відділення, взводу та роти, яке завершиться навчанням маневру на рівні батальйону».

У Конгресі США відбувся засекречений брифінг: що обговорювали

Конгрес США хоче вивести Росію з Ради Безпеки ООН

Російські дрони шпигували над військовою базою у Німеччині, де тренують українців

У англійців - шок: 450 українських солдатів пройшли навчання у Великій Британії з низки озброєнь (відео)

Американці почнуть навчання українських військових найближчими днями

За шкалою від нуля до 10 ефективність Збройних сил України - 12, - Пентагон

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів