США розпочали в Чорному морі військові навчання, спільні з Болгарією й Румунією (відео)

20:40 6 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: navsource.org

Про це повідомила на своєму сайті в четвер прес-служба американського ВМФ.


Відео: Commander, U.S. Naval Forces Europe-Africa/U.S. 6th Fleet

Зокрема в Чорне море до півострова Крим вирушив із грецького порту американський есмінець «USS Truxtun» (на світлині). У Чорному морі есмінець має взяти участь у спільних навчаннях з румунськими та болгарськими військово-морськими силами.

Інформуючи про це сьогодні, 6 березня, «Insider» нагадує, що 5 березня турецька влада дала дозвіл кораблю військово-морських сил США пройти через Босфор упродовж найближчих двох днів. І хоч не уточнювалося те, про які саме судна йшла мова, раніше в ЗМІ писали про авіаносець «USS George HW Bush», який знаходиться зараз поблизу Чорного моря.

«Insider» повідомляє також у четвер, що американські військові наступного тижня відправлять 12 винищувачів «F-16» і 300 людей обслуговуючого персоналу до Польщі – для навчань, сфера дії яких була розширена в зв'язку з кризою в сусідній Україні.

Цю інформації підтвердило, як повідомляє «The Telegraf», міністерство оборони Польщі. За словами польського міністра Томаша Сємоняка, спочатку планувалося, що у навчаннях, які проходитимуть на повітряній базі в центральній Польщі, будуть брати участь лише транспорті літаки. Однак після вторгнення Росії в Крім, Польща попросила доукомплектувати їх.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів