США не допоможуть Україні знищити міністра оборони і начальника генштабу ерефії

20:51 12 травня 2022 р.

Фото до новини

США обмежили передачу Україні розвідданих про командирів РФ.

Заборона стосується інформації, яка б могла допомогти українським військовим ліквідувати представників вищого російського командування. Серед яких, наприклад, міністр оборони Сєргєй Шойгу та начальник Генштабу збройних сил Росії Валєрій Герасімов. 

Влада США розробила інструкцію щодо обміну розвідувальними даними з Україною, документ ухвалено, щоб уникнути подальшого загострення відносин між Вашингтоном і Москвою. Про це повідомляє газета The Washington Post, пише Dailylviv.com

Документ передбачає заборону на два види інформації, якою розвідка США може ділитися з Україною. Перша заборона стосується інформації, яка б могла допомогти українським військовим ліквідувати представників вищого російського командування. Серед яких, наприклад, міністр оборони Сєргєй Шойгу і начальник Генштабу збройних сил Росії Валєрій Герасімов.

Друга заборона стосується інформації, яка може допомогти атакувати російські об'єкти за межами України. Це правило запроваджено через побоювання, що Росія може вважати США учасником таких нападів. Про це виданню на умовах анонімності повідомили представники президента США.

Раніше американські ЗМІ з посиланням на джерела у розвідці стверджували, що США передавали Україні інформацію, яка могла призвести до загибелі кількох російських генералів, а також затоплення крейсера «Москва». У Пентагоні ці повідомлення не підтвердили.

Наразі США у режимі реального часу передають Україні інформацію про місце перебування і пересування російських військ, у тому числі супутникові знімки. Також США надають Україні військову техніку: важку артилерію, безпілотники і протитанкові ракети.

Філігранним прицільним вогнем українці знищили пункт управління і всю техніку росіян (відео)

ЗСУ ліквідували російського командувача округу

Знищено елітну групу кадирівців, які планували вбити Президента України

Польський генерал зафіксував колективне самогубство рашистської армії

Назвали сумарні втрати особового складу ЗС РФ і російських ПВК на війні в Україні

Під Харковом ліквідовано генерал-майора російської армії

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів