США нададуть Україні $390 мільйонів військової допомоги

15:48 13 вересня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua/

Президент України Володимир Зеленський подякував Сполученим Штатам Америки за розблокування виділення військової допомоги Україні та відзначив чудові відносини між двома державами.

Глава держави, відповідаючи на запитання під час 16-ї зустрічі Ялтинської європейської стратегії у Києві, зазначив: «Що стосується відносин зі Сполученими Штатами, я хочу подякувати США за постійну підтримку України, нашого суверенітету, нашої територіальної цілісності».

Президент України повідомив, що мав розмови з Президентом США Дональдом Трампом. Володимир Зеленський також розповів подробиці: «Він мене постійно вітав з певними перемогами. Потім, ви чули, Сполучені Штати тимчасово заблокували нам військову допомогу у розмірі 250 мільйонів доларів. Але ми ніяк не реагували, доки у нас не було іншого результату. Зараз я можу сказати, що у нас чудові стосунки зі США, тому що тепер замість заблокованих 250 у нас буде 140 і 250 (мільйонів доларів. – Ред.). Тому я гадаю, що ми справді рухаємося у правильному напрямку і у нас правильні відносини з нашим стратегічним партнером – Сполученими Штатами Америки. Я вдячний їм за допомогу».

Про це повідомили в п’ятницю, 13 вересня, в Офісі Президента.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів