США і Великобританія дозволять Україні бити Storm Shadow по військових об'єктах у рф

08:21 14 вересня 2024 р.

Фото до новини

Але Вашингтон і Лондон поки що офіційно не хочуть про це оголошувати.

Про це повідомила The Guardian, пише DailyLviv.com. Зустріч президента США Джо Байдена з прем’єр-міністром Великобританії Кіром Стармером була скликана на прохання Великобританії, повідомили в Білому домі. Після короткого спілкування лідерів один на один прес-конференція не була призначена. 

Стармер прилетів з Лондона в четвер для робочої зустрічі на тлі ескалації напруженості з Кремлем після того, як Великобританія дала зрозуміти, що США погодилися дозволити Україні використовувати ракети Storm Shadow для бомбардування Росії. Під час цієї зустрічі у Білому домі Джо Байден відкинув погрози бряцання зброєю з боку Путіна. 

Британські джерела повідомляють, що Лондон і Вашингтон вирішили дозволити Україні використовувати ракети великої дальності, але поки що не хочуть про це оголошувати. Розгортання ракет, додають західні офіційні особи, має бути частиною більш широкого плану, спрямованого на припинення повномасштабної війни.

У п’ятницю Президент України Володимир Зеленський благав США та Великобританію прискорити процес і дозволити Києву «ускладнити війну для Росії».

Українські лідери сильно розчаровані тим, що Кремль може завдавати смертоносні ракетні удари по всій території України, тоді як вони не можуть націлюватися на об’єкти в Росії, оскільки доступна зброя виробляється на заході, і досі західні уряди не схвалили таке використання.

Британські ракети Storm Shadow, виготовлені європейською компанією, можуть вражати цілі на відстані щонайменше 290 миль, і Україна хоче використовувати їх для бомбардування авіабаз, ракетних баз та інших військових об’єктів у центрі Росії.

Storm Shadow виробляється компанією, контрольованою британськими, французькими та італійськими інтересами, а деякі її компоненти виробляються в США, що дає всім чотирьом країнам право вето на її використання. Україна має лише обмежений потенціал власного ракетного виробництва.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів