Сьогодні у Львові – акція «Україна пам’ятає – світ визнає»

10:11 22 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: galinfo.com.ua

Під час цього заходу роздаватимуть наліпки пам’яті та інформаційні буклети про події 1932-1933 років, в яких будуть анонсовані всі супутні заходи, котрі відбуватимуться у місті з 22 до 24 листопада.

Як повідомляє сьогодні, 22 листопада, прес-служба ЛМР, акцію «Україна пам’ятає – світ визнає» спільно проведуть у п'ятницю о 12.00 на площі Ринок міський координаційно-методичний центр «Галицьке юнацтво», міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, міське учнівське самоврядування й відділ соціальної роботи Франківського району. Фахівець зі соціальної роботи Франківського району Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юрій Муравський пояснює:

«Метою заходу є вшанування пам'яті жертв голодомору. Ми прагнемо залучити якомога більше людей, щоб донести до їх свідомості та сердець весь трагізм цієї чорної сторінки історії людства, оскільки жодна з втрачених в ті дні душ ніколи не повинна бути забутою». 

Прес-служба ЛМР інформує також, що в четвер, 21 листопада, управління соціального захисту Львівської міської ради організувало й провело спільно зі середньою школою №38 вечір-реквієм, який відбувся в приміщенні актової зали районної адміністрації Шевченківського району. На ньому були присутні львів’яни, котрі жили в 1932-33 роках на теренах, охоплених Голодомором (очевидці цих подій). На вечорі-реквіємі відбулися спільна молитва й тематичні виступи учнів СШ №38 у супроводі відеоряду архівних зйомок цих років.

А в суботу, 23 листопада, о 15:30 на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченкові (проспект Свободи) – «Акція пам’яті жертв Голодомору». Натомість о 16:00 – загальнонаціональна хвилина мовчання. 

Як повідомляв «ЩЛ», 23 листопада львів’яни вшанують жертв Голодомору спільною молитвою, зокрема їх пом'януть у закладах культури, документи про допомогу галичан голодуючим українцям у 1933 році відтепер – у відкритому доступі, ЛМР виплатить по 200 грн. 209 львів'янам, які пережили Голодомор, Спілка української молоді закликає долучитися до акції «Сопричастя», а Патріарх УГКЦ закликав священнослужителів вшанувати жертв геноциду українців, відслуживши 23-24 листопада поминальні Богослужіння, натомість мирян попросив запалити у суботу ввечері «свічку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів