23 листопада львів’яни вшанують жертв Голодомору спільною молитвою

15:58 20 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

А також – покладанням квітів і запаленням свічок.

Прес-служба міської ради повідомляє сьогодні, 20 листопада: оскільки щороку в четверту суботу листопада, яка припадає в 2013-му на 23 число, в Україні відзначають День пам'яті жертв голодоморів, їх вшанують у Львові спільною молитвою, покладанням квітів і запаленням свічок у суботу. Міський голова Львова запрошує долучитись до цих заходів усіх:

«Будемо відзначати молитвою, покаянням. Щоб ми просили Господа, щоб така біда більше не була з українцями.

Це біда планетарного масштабу. Буде молебень в церкві Юра в суботу, буде запалення свічок, покладання квітів.

Місто максимально буде долучатись до усіх процесів, бо це наша пам’ять. Я би хотів, щоб наші діти, внуки добре знали нашу історію. Якщо ми добре будемо знати нашу історію – це гарантія, що ніколи більше такого з нами не буде.

Надзвичайно важливо, щоб ми цінували нашу незалежність. Така біда з нами була, коли ми не були самостійною країною. Сьогодні ми маємо свою країну і треба її берегти».

Як повідомляв «ЩЛ», українські церкви закликають вшанувати жертви геноциду 1932-1933 років, у Львові долучилися до акції «Послання пам’яті», документи про допомогу галичан голодуючим українцям у 1933 році відтепер – у відкритому доступі, ЛМР виплатить по 200 грн. 209 львів'янам, які пережили Голодомор, а Спілка української молоді закликає долучитися на знак духовної єдності з тими поколіннями українців, які постраждали в часи Великого Голоду та терору, до акції «Сопричастя».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів