Сьогодні на Донбасі починається процес, дуже схожий на кримський, – активіст (відео)

21:44 29 травня 2014 р.

На зміну місцевим кримінальникам Донбас прийшли тероризувати кавказькі яничари Путіна

На зміну місцевим кримінальникам Донбас прийшли тероризувати кавказькі яничари Путіна
Фото: rt.com

Такого висновку дійшов у четвер координатор громадського руху «Чесно» в Донецьку Валентин Краснопьоров.

Координатор громадського руху «Чесно» в Донецьку Валентин Краснопьоров розповів сьогодні, 29 травня, в публікації «Путін бере Донбас під контроль» в інтернет-виданні «Хвиля»:

«Сьогодні підконтрольній Росії батальйон «Схід», в якій входять і українські і російські (навіть з Кавказу) бойовики, взяли донецьку ОДА. В першу чергу заявили про переслідування мародерів та почали очищувати барикади.

Видно, що вони починають брати Донбас під контоль. Саме вони проводили штурм українських частин і в минулому, і сьогодні на Луганщині.

Саме вони намагалися взяти під контроль аеропорт. Тобто сьогодні на Донбасі починається вже не контрольований, а серйозний процес, дуже схожий на кримський, але зі своєю особливою специфікою.

Колишня ДНР вже почала заважати РФ своєю безконтрольністю. Вже місяць назад почали з’являтися розбіжності у представників цієї структури.

Особливо після референдуму доносилися постійні свари в рядах сепаратистів. Грубо кажучи, російська гра, мов каток, на сьогодні перемелює будь-які бажання місцевого бандитського елементу.

Почалося все з Гіркіна (Стрілка), коли той назвав себе головнокомандуючим і приструнив псевдо мера Пономарьова. Але частина ДНР в Донецькій ОДА все ж не була повністю під контролем.

Апогей цього дійства привів до погрози з боку представників луганських сепаратистів, а голова «Донецької» республіки взагалі спробував утекти з Донецька. І взагалі, «старі республіканці» на сьогодні почали серйозно дошкуляти РФ.

Адже беззаконня та мародерство, навіть розкрадання коштів, що надавали росіяни та сім’я, досягло дуже великих розмірів. Тому сепаратистський рух вимагав серйозних змін, особливо на фоні втрати довіри мешканців Донбасу. Зараз це і починають втілювати.

Але ДНР свою справу виконала. Це був перший етап і основні завдання були такі: почати першими розкачку, адже заїзд кавказців у березні взагалі виглядав абсурдним, та дати час Росії підготувати достатню кількість диверсантів.

Зі збільшення останніх, Росія змогла створити для себе ресурс, щось схожий на угрупування військ в Криму. Для цього залучалися не тільки росіяни, але і завербовані українці, котрі в часи розкачування регіону першими гравцями, котрих зараз посунуть, активно проходили навчання у Ростовській області.

Отже, на сьогодні вже можна сказати, що сепаратистський рух на Донбасі переходить у нову стадію. Коли Росія володіє достатнім ресурсом для своїх дій.

І на цей час місцеві авантюристи вже зробили свою справу, тому їх можна посунути. Але для чого це Путіну? На мою думку є дві основні причини:

Сепаратисти батальйону «Схід» люди підконтрольні і виконають любий наказ з РФ. Вони є силовою прокладкою для нових місцевих політичних гравців.

Маю підозру, що не тільки Царьов, але у випадку контролю регіону підготовленими в Росії сепаратистами, з’являться нові обличчя пов’язані і з Росією, і з Сім’ї також. Всі ті, хто не втратив офіційного статусу депутатів і хто на даний момент поїхав з України.

Для їх повернення, можливо, і захоплювався аеропорт. Не просто ж Медведук з Шуфричем приїжджали нещодавно в Донецьк.

Взявши контроль силовиками і політичними колами, лояльними до Росії, Путін вже може переходити до домовленості з новим президентом України. Тому не просто активна фаза взяття Донбасу під контроль проходить зараз, а саме перед інавгурацією Порошенка.

Вимог у Путіна багато. Це і визнання Криму, аби послабити міжнародний тиск. І створення «ширки», аби тримати під контролем український політикум. І газові питання, в яких Київ нарешті проявляє не аби яку суб’єктність.

Але думаю, основним завданням Путіна буде встановлення в Донбасі контрольованої політичної еліти, котра стане ядром контрреволюційного елементу. Порошенка спробують дотиснути в легалізації цього явища. До прикладу ,ця платформа може бути створена на базі українського вибору Медведчука, котрий і до тепер висить на рекламних щитах і проявляє активність у Криму.

На моє глибоке переконання, такий сценарій не є фатальним. На сьогодні ми практино маємо легітимно обраного президента.

Також з кожним днем стає кращою силова сторона держави. І теж важливе те, що нас підтримує Захід, котрий як вже не раз сказано, буде підтримувати Україну виходячи з бажання українців захищати власну державу: як еліту, так і звичайних громадян.

На сьогодні вирішено далеко не все і якщо новий президент буде достатньо патріотичний, сміливий та компетентний, то сценарій Росії може і не пройти. Для цього є всі передумови, але чи буде бажання?».

Як інформував «Щоденний Львів», російські прикордонники не пропустили до РФ терористів «командувача ополченням ДНР» Гіркіна, терористи з Кавказу замінили місцеве «ополчення» на блокпостах у Стаханові на Луганщині, «У Слов'янську – не АТО, а розборки між бандитами», чеченські бойовики захопили будівлю Донецької ОДА – прогнали з неї всіх із «ДНР», російський поет і журналіст Дмітрій Биков дійшов висновку, що «прем’єра Донецької народної республіки» й «командувача» її «ополчення» ліквідують свої.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів