Складається враження, що влада поховала євроінтеграцію, – Чорновіл

18:50 5 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

«Якщо на початку цього тижня я сказав би, що імовірність підписання угоди становить 25%, то на кінець тижня – 5%».

Народний депутат чотирьох скликань Верховної Ради Тарас Чорновіл заявив у коментарі інтернет-виданню «Тиждень.ua», що «імовірність підписання угоди про асоціацію України з ЄС різко падає, а планка компромісу між європейцями та Віктором Януковичем у вирішення питання Юлії Тимошенко – зростає».

«Ситуація стає все песимістичнішою і більш патовою. Річ в тому, що втрачається час і рівень компромісів зростає. Ще кілька місяців тому достатньо було простого відправлення Тимошенко на лікування в Німеччину із зарахуванням часу лікування до терміну ув’язнення. Проте це затягування часу, незрозумілі торги і нагнітання цієї ситуації змінили підхід», – зазначив Чорновіл.

Нині ж, зауважує він, «варіант поступок з ЄС закінчився і з’явилися вищі вимоги», зокрема, часткового, але все ж помилування Тимошенко. «Шанси провести вигідний компромісний варіант впали, а українська влада замість того, щоб піти на зустріч і зіграти у варіант невеликих, але хоча би певних поступок, далі нагнітає ситуацію. Складається враження, що вона вирішила, що в листопаді можна не підписувати угоду», – вважає екс-нардеп.

Чорновіл додає, що про це також і свідчать останні кадрові призначення, а також судовий процес у США та Швейцарії у справі про розкрадання $200 млн. Юлією Тимошенко та Павлом Лазаренком. «Можна припустити, що євроінтеграцію поховали, як щось таке, що виявилося для влади меншим злом між втратою євроінтеграції і звільнення Тимошенко. Звісно, це – дурість, але так виглядає», – зауважує політик.

«Якщо на початку цього тижня я сказав би, що імовірність підписання угоди становить 25%, то на кінець тижня – 5%. Все залежатиме від засідання Комітету (з питань законодавчого забезпечення і правоохоронної діяльності. – Ред.). І цих 5% – у випадку, коли розуміючи критичність ситуації в останній момент Янукович здасться і підпише указ про помилування Тимошенко. А імовірність цього варіанту мала», – додає екс-депутат.

«А з 5%, що ще можуть залишитися, 1% залишаю на те, що нас врятує Путін, якщо він зробить щось дуже жахливе. Це вже навіть не провокації економічного плану, а щось набагато серйозніше, що зачіпатиме і європейські країни. Однак думаю, такого подарунку Путін вже не зробить, занадто мало часу», – резюмує Чорновіл.

Як повідомляв «Щоденний Львів», «регіонали» не хочуть голосувати за жоден зі зареєстрованих законопроектів про лікування Тимошенко, а в Адміністрації Президента допускають зрив домовленостей з ЄС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів