Шестеро бійців 24-ї механізованої бригади зі Львівщини досі в полоні у рашистів

12:10 14 серпня 2014 р.

Роман Кульматицький

Роман Кульматицький
Фото: gazeta.ua

Про це повідомив один із них телефоном своїй дружині.

Бійця 4-ї роти 2-го батальйону 24-ї окремої Залізної механізованої бригади імені данила Галицького Романа Кульматицького з міста Новояворівська Львівської області й ще п'ятьох українських військових утримують в полоні бойовики в районі Красного Луча на Луганщині. Рідні просять про допомогу.

«Із Романом говорила ще 7 серпня, приблизно о 13-й годині дня. Він сказав, що у нього батарея сідає, повідомив лише, що він десь на кордоні Луганської й Донецької області, біля Красного Луча.

Зв'язок обірвався. Після цього чотири дні про нього нічого відомо не було.

Обдзвонили всіх і вся, ніхто, нічого про нього не знав. А вже в понеділок з братом зв'язався бойовик із ополчення Луганська, повідомив, що Роман у них в полоні. Вони готові на обмін», – розповіла дружина полоненого військового Ірина Палюх.

Зак словами товаришів зниклого, їх частина стояла біля Зеленопілля. 6 серпня машина з військовими, де був Кульматицький, рухалася колоною, але трохи відстала. Потім зупинилася, двоє військових відійшли набрати води, після того не повернулися.

«Вчора Роман зателефонував. напевне бойовики дали телефон і наказали подзвонити. Говорив, що у нього все нормально.

Розмова була дуже розривчисті, напевне слідкували за тим, що чоловік мій каже. Повідомив також, що там, де він є, знаходяться ще п’ятеро чоловік.

Разом їх – шестеро. Просив зв'язатися з рідними цих полонених. Ми їх обдзвонили, разом шукаємо виходу. 

Уже зверталися до штабу військових, написали заяву до прокуратури, звертаємося також до служби з полоненими та до керівництва держави. Хай допоможе звільнити наших чоловіків. Вони кілька місяців гідно виконували свій обов'язок перед країною, невже після цього про них можна забути», – додає Ірина.

Її повідомлення передає сьогодні, 14 серпня, журналіст «Газети по-українськи» Вікторія Цимбаліста.

Як інформував «Щоденний Львів», шестеро бійців 24-ї механізованої бригади з Львівщини потрапили в полон, їх готові обміняти – пце повідомив у вівторок один із наших військовослужбовців своїй дружині.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів