Сенат США збільшив до $300 мільйонів військову допомогу Україні

09:00 28 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/ukr.embassy.usa

Верхня палата американського Конгресу проголосувала проект закону, який передбачає збільшену, в порівнянні з нинішнім роком, підтримку України у сфері безпеки й оборони у 2020 фіскальному році.

Про це повідомили в посольстві України в США, де також розповіли: «Сенат США ухвалив законопроект, що пропонує збільшити безпекову допомогу Україні до $300 мільйонів. Відповідні кошти, які на $50 мільйонів перевищують асигнування поточного року, закладено у підтриманому Сенатом проекті закону про «Бюджет США на 2020 р. на потреби національної оборони».

«Законопроектом передбачено спрямувати $100 мільйонів із $300 мільйонів виключно на летальні види озброєнь. Пропонується розширити напрями допомоги США у зміцненні обороноздатності Збройних Сил України шляхом включення до неї засобів берегової оборони, протикорабельних ракет, а також систем, що сприятимуть підвищенню ефективності управління військами, зокрема – протиповітряної і берегової оборони. Закон про «Бюджет США на 2020 рік на потреби національної оборони» набуде чинності після його узгодження з Палатою представників та підписання президентом США», – поінформували також у посольстві України в США.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів