СБУ відкрила справу про спроби захоплення влади (відео)

13:13 20 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: nasze-slowo.pl

За даними Яценюка, у кримінальному провадженні про державний заколот фігурують він, Турчинов, Тягнибок і «ще 8 людей».


Відео: Оксана Денисова

Генпрокурор Віктор Пшонка, звітуючи сьогодні, 20 грудня, у парламенті про розгін Майдану, заявив, що СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом спроби захоплення влади в Україні. За його словами, до закликів змінити владу в Україні причетні члени радикальних угруповань.

Про це повідомляє у п’ятницю «Телеканал новин « 24». Зі свого боку, «Українська правда» інформує, що, як розповів журналістам сьогодні, 20 грудня, лідер фракції « Батьківщина»  Арсеній Яценюк, зокрема у справі про державний заколот фігурують він, його заступник у фракції Олексндр Турчинов та лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Дослівно ж нардеп поінформував: «Про це чітко щойно заявив генпрокурор. Це 109 стаття (захоплення державної влади) Кримінального кодексу України. По ній проходять Турчинов, Тягнибок, Яценюк і «ще 8 людей».

Натомість на запитання «Чи фігурує у цій справі лідер фракції « УДАР»  Віталій Кличко?» Яценюк відповів, що не знає цього і говорить «лише те, що бачив». Сам Віталій Кличко повідомив «Українській правді», що «офіційно не отримував інформації про те, що він проходить по цій справі, чи інформації про виклики на будь-які допити». А  представники Кличка пояснили, що його не було на Майдані вночі перед розгоном демонстрації, а правоохоронці, згідно з їхніми заявами, розслідують саме події тієї ночі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів