«Самопоміч» закликала колег не брати участі в рейдерському захопленні Львівської міськради

22:01 23 листопада 2020 р.

Фото до новини

Депутати Львівської міськради, яких обрали від "Об'єднання" "Самопомочі", закликали колег з інших партій не брати участі в засіданні установчої сесії у вівторок, 24 листопада.

Про це вони написали у заяві, яку оприлюднили у Фейсбуці, інформує DailyLviv.

Подаємо текст заяви:

"Учора завершились виборчі перегони. Громада міста сформувала міську раду та обрала міського голову, яким делегувала повноваження спільно працювати в інтересах Львова.
Але зараз львів’янам намагаються нав’язати інший сценарій. У неділю вночі, о 23:55, Львівська міська територіальна виборча комісія за зверненням адвокатів Григорія Козловського, а тепер і новообраних депутатів від ЄС Олексія Різника і Юрія Ломаги, ухвалила рішення про скликання першої сесії новообраної Львівської міської ради завтра, 24 листопада, о 9:00.

Для чого такий поспіх?

Ініціатори цього рішення хочуть привести до присяги депутатів, що автоматично означає припинення повноважень діючого міського голови. А новообраний міський голова зможе приступити до виконання своїх повноважень лише після оголошення офіційних результатів другого туру виборів.  

Фактично, новообраним депутатам пропонують позбавити місто мера на невизначений термін. За такого сценарію вони зможуть запропонувати посаду секретаря ради, який автоматично виконуватиме обов’язки міського голови і зможе формувати виконавчий комітет, призначати заступників і структуру виконавчих органів міської ради.

Усе це нівелює волю львів’ян, які цієї неділі своїм голосуванням підтвердили, кого хочуть бачити керівником міста. Це – ніщо інше, як рейдерство міської влади.
Ще раз наголошуємо – депутати «Самопомочі» не братимуть участі у завтрашньому рейдерстві. Ми подали до суду щодо неправомірності такого рішення ТВК.

Дякуємо колегами із «Голосу», які уже заявили, що не братимуть участі у завтрашньому засіданні. Також звертаємось до наших колег-депутатів від ЄС, Свободи та Варти. Зараз ви стоїте перед вибором – або представляти громаду міста, яка вас обрала, або стати членами «групи захоплення». Чи дійсно ви згодні з таких кроків почати свою роботу депутатом чи депутаткою міської ради? І чи такі плани були узгоджені з вами і чи справді ви хочете стати сліпими виконавцями чужої волі?  

Текст депутатської присяги звучить так: «Присягаю обов’язки депутата виконувати чесно і сумлінно в інтересах громади міста Львова». То чи є в інтересах громади Львова залишити місто без обраного мера?"

Спроба узурпації влади у Львові: першу сесію ЛМР перенесли з 3-го грудня на 24-те листопада,- Садовий

Новообрана ЛМР розпочне свою роботу завтра. Без міського голови

У Львові подали позов до суду, щоб зупинити сесію нової Львівської міськради

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів