У Львові подали позов до суду, щоб зупинити сесію нової Львівської міськради

16:00 23 листопада 2020 р.

Фото до новини

Цієї ночі міська виборча комісія ухвалила рішення перенести дату першої сесії міської ради з 3 грудня на 24 листопада. Як наголосив міський голова Львова Андрій Садовий, це виглядає як спроба узурпації влади у місті, тому це рішення будуть оскаржувати. Мер зазначив, що такої ситуації у Львові ще не було, тому сподівається, що здоровий глузд все ж переможе.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.

«Вчора відбулися вибори у Львові, дуже багато є вітань, дзвінків. І особливі вітання я отримав від нашої міської виборчої комісії: є рішення, яким комісія хоче завтра зранку скликати сесію, щоби депутати склали присягу. Але що це означає? Це означає, що припиняються повноваження міського голови. А хто тоді має управляти містом? Виборча комісія цього не говорить, і депутати розгублені. Я розумію, що це рішення готувала якась невідома група, і я би хотів, щоби ми повернулися до здорового глузду. Тому що попередньо було рішення виборчої комісії на 3 грудня скликати сесію, де міський голова і депутати складають присягу, формуються органи управління містом, і ми показуємо приклад єдності.

Я, все-таки, маю надію, що здоровий глузд переможе, і депутати міської ради вкажуть комісії на нікчемність цього рішення. Наскільки я знаю, пішли позови в суд, і депутати будуть вимагати через суд зупинити дію цієї постанови як такої, що може взагалі призвести до узурпації влади. Бо кого обрати головуючим? Як цей головуючий має керувати містом? За моєї пам’яті, такої ситуації в нас ще не було, тому, думаю, все-таки до ранку здоровий глузд мав би перемогти", — прокоментував міський голова Львова Андрій Садовий.

Мер наголосив, що рішення прийняли таємно, і воно може призвести до непоправних наслідків. Тому очікують справедливого рішення суду.

«Ніхто нас не повідомляв про це рішення. Представники «Самопомочі» за це рішення не голосували — проголосували члени інших партій. Так виглядає, що вони з'єднані одною групою, і є один центр керування. Журналістів на це засідання теж не запрошували. Це якийсь нічний поствиборчий синдром. З чим він пов'язаний — потрібно питати голову виборчої комісії. Мене про це рішення теж не поінформували, я про нього дізнався з медіа.

Якщо сесія відбудеться, то з дня присяги депутатів, міський голова Садовий втрачає повноваження, і хтось на цей час має керувати містом. Згідно з законодавством, єдина особа, яка може це робити, — це секретар ради. Та за законом пропонувати секретаря має міський голова. І тут рішення комісії входить в суперечність із законом, зі здоровим глуздом. Це просто підстава для міста, для громади. Сьогодні треба показувати єдність. Я свою руку протягнув кожному депутату, натомість спеціально хочуть роздвоїти, зробити якусь диспропорцію.

Я надіюся, що суд, в який скерували позови, зупинить це безчинство, і буде рішення, яке заборонить проводити нелегітимну сесію міської ради.

Коли ж буде визначений міський голова — не відомо, бо мають бути пораховані всі бюлетені, і тоді 5 днів дається на оскарження. Тому це десь буде на початок грудня. То що, 8 днів місто буде без керівника?

Тому закликаю людей повернутися до здорового глузду, мати повагу до закону і до волевиявлення громади. Я буду боротися за закон і за правду, яка має бути домінантною для міста Львова", — закликав мер Львова.

Новообрана ЛМР розпочне свою роботу завтра. Без міського голови

Спроба узурпації влади у Львові: першу сесію ЛМР перенесли з 3-го грудня на 24-те листопада,- Садовий

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів