Садовий заявив, що «слугам» дуже важко сприйняти те, що їх не буде в Львівській міській раді

13:14 9 листопада 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні Львівський окружний адміністративний суд має винести рішення щодо позову, який оскаржує результати виборів до Львівської міської ради..

Пресконференція у Львівському пресклубі 9 листопада 2020 року
Відео: Львівський пресклуб

Сьогодні представники чотирьох партій - "Європейська солідарність", "ВО "Свобода", "Варта", "Голос" - заявили про те, що судовий позов про невизнання результатів виборів 25 жовтня до Львівської міської ради (ради Львівської ОТГ) безпідставний, пише Dailylviv.

По-перше, партійці вірять, що Львівський окружний адміністративний суд відхилить цей позов представника партії "Наш край". По-друге, вони подаватимуть апеляцію на інше рішення цього суду, якщо воно суперечитиме волевиявленню львів'ян. По-третє, захищатимуть це волевиявлення, якщо буде така потреба, акціями прямої дії, що не суперечать Конституції України. 

Промовців на пресконференції запитували, чи можливий зв'язок між цим судовим позовом і другим туром виборів голови Львівської ОТГ, в якому 22 листопада змагатимуться Андрій Садовий ("Самопоміч") і Олег Синютка ("Європейська солідарність"). Кожен з чотирьох партійців - Петро Адамик ("Європейська солідарність"), Любомир Мельничук (ВО Свобода"), Валерій Веремчук ("Варта"), Андрій Дячишин ("Голос") дали свій варіант відповіді на це запитання. Андрій Дячишин уточнив, що сьогодні в суді з'явився також на боці захисників результатів виборів до ЛМР і представник "Самопомочі". 

А через годину після закінчення пресконференції у Львівському пресклубі міський голова Львова Андрій Садовий написав у Фейсбуці: "Сьогодні в Львівському окружному адміністративному суді буде спроба оскаржити волевиявлення львів‘ян 25 жовтня. Я розумію, що не всім сподобались результати. Розумію, що «слугам» дуже важко сприйняти те, що їх не буде в Львівській міській раді.  Але зрозумійте нарешті — це Львів! Тут через суди довіру не завоюєш. Подати в суд - право кожного. Але протоколи з «мокрими» печатками підтверджують - «слуги» в раду не заходять. 3,4% - це навіть не близько до бар‘єру. Закликаю львівських суддів пам‘ятати — львів'яни обману і маніпуляцій не пробачають. Зроблю все в межах своїх повноважень, аби вибір львів'ян не був спотворений".

У Львові хочуть скасувати результати виборів до Львівської міської ради, - аналітик ОПОРИ

Слуга народу захотів перерахувати голоси на виборах Львівської міськради

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів